Dnes je pátek 26. dubna 2024., Svátek má Oto
Počasí dnes 12°C Polojasno

Přemýšlíte o exotice? Navštivte Jižní Ameriku

Přemýšlíte o exotice? Navštivte Jižní Ameriku
zdroj: tisková zpráva

Chcete letošní léto zažít netradiční dobrodružství? Milujete exotická zvířata a divokou krajinu? Pak byste se měli zaměřit na Jižní Ameriku. Zdaleka už se nejedná o krajinu, kam byste se měli bát cestovat, naopak budete překvapeni pohostinností a milou povahou místních.

Ať už preferujete azurové moře, pralesy, vysoké hory nebo malebné zapadlé vesničky, v Latinské Americe si přijdete na své. Než se ale nadchnete pro tu svou destinaci a vyrazíte, projděte si následující věci:

  • Očkování. Každá země v Jižní Americe je specifická a týká se to i nemocí. Před cestou proto konzultujte vhodná očkování či léky se svým praktickým lékařem.
  • Cestovní pojištění. Vybírejte s rozmyslem – to nejlevnější vás nakonec může vyjít pěkně draho. Širokou škálu rizik pokrývá cestovní pojištění od ČSOB Pojišťovny, které si můžete sjednat i online se slevou.
  • Doklady. Ujistěte se, jestli je potřeba vízum a jestli máte platný pas i občanku. Nejlépe také uděláte, když si vytvoříte kopii dokladů, kterou můžete nosit vždy u sebe, zatímco originály budou bezpečně schované.

Kolumbie
Kolumbie se neblaze proslavila především svými narkobarony. V současné době ale města jako Bogotá, Cartagena či Medellín nabírají druhý dech. Vyrazte proto do hlavního města, projděte se uličkami čtvrti Calle 13 a potkejte se s místními, kteří se vždy rádi podělí o své zkušenosti a rady.
Až vás ruch města omrzí, vydejte se na kávové plantáže, kde můžete na vlastní oči vidět celý proces pěstování i výroby kávy a ochutnat ji tak, jak ji pijí místní. Za opravdovým přírodním úkazem pak zamiřte k řece Caño Cristales, ve které roste speciální druh červené mořské řasy, která vodu obarvuje do různých odstínů této barvy.

Brazílie
Jestliže je v zemích Latinské Ameriky obtížné vybrat jen jedno místo pro dovolenou, v Brazílii to platí obzvlášť. Salar de Uyuni je jedním z nejvíce fascinujících úkazů na světě – jedná se o největší solnou pláň na světě, která vznikla vyschnutím jezera. Na hranicích s Argentinou pak spatříte neuvěřitelnou podívanou v podobě 300 vodopádů, které dosahují výšky až téměř 3 kilometry. Pocit jako z jiné planety můžete zažít ve Vale da Lua, které do „měsíčního“ povrchu vytvarovala láva a nyní tudy protéká azurová řeka.

Ekvádor
Chcete-li spatřit nejkrásnější jezero na světě, zamiřte do Ekvádoru. Sytě modrozelená barva kráterového jezera Quiolota v Andách vás nepřestane udivovat. Vzniklo v důsledku poslední erupce a okolní aktivní sopečné fumaroly, které vypouští do svého okolí plyn, jej stále zespodu ohřívají. Quiolota se může stát vaším cílem nebo naopak výchozím bodem pro trek, v jehož průběhu v ekvádorských horách potkáte řadu kouzelných vesniček, milých lidí a především zvířat.

Zdroje:
Inzerce

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 26.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,140 25,260
USD 23,440 23,620
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma