Dnes je čtvrtek 2. května 2024., Svátek má Zikmund
Počasí dnes 12°C Skoro zataženo

Muslimové mohou ovládnout Evropu. Bez jediného výstřelu

Muslimové mohou ovládnout Evropu. Bez jediného výstřelu
Muž modlící se v centrální mešitě v Manchesteru | zdroj: Profimedia

Zmizí Evropa, jakou známe? Pokud ano, nebude to vítězství fanatiků vraždících "bezvěrce" ve jménu Alláha, ale triumf žen, které rodí novou generaci muslimů.

Islámský stát chtěl z Evropy vytvořit muslimský chalífát. Jeho plány teď leží v troskách.

Turecký prezident však má obdobný cíl. Také on chce islámskou Evropu. Na rozdíl od Islámského státu ale posiluje moc a má za sebou mašinérii pětasedmdesátimilionové země.

Recep Tayyip Erdogan dává najevo, že chce ovládnout starý kontinent. Nikoli šavlí, jako jeho předchůdci, osmanští sultánové Selim a Sulejman. Vyhlašuje Evropě populační (demografickou) válku.

"Vyzývám Turky, své bratry a sestry v Evropě. Nemějte tři, ale pět dětí… Místo, kde žijete a pracujete, je teď vaší vlastí. Vzneste na něj nárok… To proto, že jste budoucností Evropy," pravil Erdogan na mítinku v Istanbulu.

Není však prvním vůdcem muslimské země, který hlásá Evropě populační válku. Už v roce 1974 alžírský prezident Houari Boumediene prorokoval: "Brzy prorazíme do severní polokoule. Budeme ji dobývat tak, že vaše území zalidníme našimi dětmi. Ovládneme ji dělohami našich žen."

Boumediene věřil, že souvěrci z jeho země budou ve Francii fungovat jako pátá kolona. (V zemi galského kohouta žije na 700 000 etnických Alžířanů).

V totéž doufá Erdogan. Spoléhá na téměř tři miliony Turků v osmdesátimilionovém Německu. K tomu má "v záloze" tři miliony uprchlíků z jiných muslimských států, kteří pobývají v Turecku a se kterými Evropu vydírá. Hrozí, že je pošle na západ.

A nejsou to slova, která by mu jen tak ulétla do vzduchu. Už v roce 1999 na veřejném shromáždění citoval náboženskou báseň: "Mešity jsou naše kasárna, kupole naše helmy, minarety naše bajonety a věřící naši vojáci."

Takže co je pro evropskou identitu větší hrozba? Islámský teror, jehož důsledkem je omezení svobod a vysoké výdaje na bezpečnost? Anebo imigrace z muslimských zemí a populační aktivita muslimského etnika, která může ohrozit tradiční způsob života Evropanů a evropskou identitu?

Začalo to "dovozem"

Nahlíženo čísly má největší podíl muslimů v populaci mezi západoevropskými státy Francie. Z údajů Pew Research Center's vyplývá, že v zemi žije 4,7 milionu muslimů, což je 7,5 procenta obyvatel. Druhé je Německo. Obývá je 4,8 milionu vyznavačů islámu, to představuje 5,8 procenta populace.

Často se zapomíná, že do Evropy zasahuje Rusko. Pew Research Center’s připomíná, že v něm žije na 14 milionů muslimů, to je desetina obyvatel.

Populace muslimů se v Evropě rozrůstá od šedesátých let minulého století, kdy Francie ukončila válku v  Alžírsku a přijímala Alžířany, kteří bojovali na její straně. Později je dovážela také jako levné pracovníky, obdobně jako Německo Turky a Kurdy.

Mezi roky 1990 a 2010 se podíl muslimů na evropské populaci zvýšil ze čtyř na šest procent. (Toto číslo platí pro celou Evropu, v unii se muslimové na populaci podílejí necelými pěti procenty.) Podle Pew Research Center's bude do roku 2030 v Evropě osm procent muslimů.

Studie tohoto institutu však nepočítá s uprchlickými vlnami, které mohou toto číslo zvýšit. Lze tušit, že nárůst muslimské populace v Evropě bude spíš exponenciální než přímočarý.

Blíž realitě bude americký Migration Policy Institute, který předpověděl, že muslimové budou v roce 2050 tvořit v Evropské unii (i s Británií) pětinu obyvatel.

Už dnes se k islámu hlásí každý pátý obyvatel v milionovém městě Birminghamu. V jiném anglickém městě, stotisícovém Blackburnu, dokonce téměř každý čtvrtý.

(Patří se však připomenout, není muslim jako muslim. Ne všichni – obdobně jako křesťané – se drží dogmat věrouky, někteří jsou muslimy jen na papíře.)

Sterilní Evropa

Při pohledu na demografické statistky by se dalo říct, že Evropa páchá populační sebevraždu. A bez nadsázky.

Ze stránek statistického úřadu Eurostat je patrné, že Evropanky nerodí tolik, aby zachovaly populaci. (Za hranici zachování populace se pokládá hodnota 2,1 dítěte na ženu.)

Průměrná míra porodnosti v Evropské unii je 1,58 dítěte na ženu. Nejvíc rodí Francouzky (1,96 dítěte na ženu), nejméně Portugalky (1,31) a Polky (1,32). Češky s 1,57 dítěte se řadí k průměru.

Zmíněná statistika nicméně nebere do úvahy etnický původ žen. A je přitom zřejmé, že etnické Evropanky rodí dětí méně. Odkládají rodičovství kvůli kariéře a potom stihnou jedno, nejvýš dvě děti. Podstatná část tureckých žen v Německu zůstává doma (leckdy dokonce neumí německy) a rodí děti.

A ještě další pozoruhodná čísla: V roce 2015 se v Evropské unii narodilo 5,1 milionu dětí a 5,2 milionu lidí zemřelo. Přesto se populace osmadvacítky mírně rozrostla z 508,3 milionu na 510,1 milionu. Jak to je možné? Žádná záhada, za růstem jsou imigranti, kteří sterilní Evropu "zachraňují".

Věřte a ploďte děti

Je Erdoganova a Boumedieneho vize o vítězství v demografické válce reálná?

Kardinál Bechara Rai, vůdce katolíků v Libanonu, Evropany varuje, že by ji měli brát vážně. "Sami muslimové mi několikrát řekli, že jejich cílem je dobýt Evropu dvěma zbraněmi – vírou a plozením dětí,“ cituje preláta list Christian Examiner. "Muslimové, na rozdíl od většiny křesťanů, pokládají plození dětí za způsobu šíření víry, za svou povinnost," tvrdí kardinál.

Pokud mu uvěříte, máte důvod obávat se sultána Recepa Tayyipa Erdogana.


Zdroje:
Vlastní