Makaróny na tuze zvláštní způsob

GALERIE - Magazín autor: Šárka Novotná

Z těstovin se dá udělat ledacos - skvělé jsou s boloňskou omáčkou, zapečené nebo jen tak s olejem, papričkou, česnekem a porcí kvalitního sýra. Rus Sergej Pachomov však preferuje i jiný způsob jejich úpravy. A to pořádně netradiční.

Špagetová paráda

Špagetová paráda , zdroj: Profimedia.cz

Tento kreativec si totiž těstoviny nenaložil jen na talíř, ale i přímo na stůl. A strávil s nimi spoustu času. 

Pachomov, který před 13 lety začal pracovat v továrně na těstoviny, totiž pojal nápad, že z makarónů začne vyrábět "malé velké umění" - tedy zmenšené verze nejrůznějších předmětů.

V jeho šikovných prstech tak vznikají auta, letadla, lodě, ale také celá města. Ostatně inspirace leží všude kolem a stavební materiál je snadno dostupný. 

Navíc v případě Pachomova platí, že své volno věnuje něčemu, co má opravdu rád - makaróny prý totiž miluje i jako pokrm.

Tagy: Rusko zahraničí zajímavosti a kuriozity kulinářství a gastronomie kuriozity

Zdroje: Profimedia.cz