Proč je dobré kousnout do shnilého jablka?

GALERIE MAGAZÍN - Magazín autor: Šárka Novotná

Jsou dorty krásné, průměrné a hnusné. Většinou. Neboť hodnotit cukrářskou práci Brita Bena Churchilla je tak trochu oříšek.

Sbíhají se vám sliny?

Sbíhají se vám sliny?,zdroj: Profimedia.cz

Churchill je cukrářský mág, který si potrpí na precizní zpracování sladkých surovin. Jen ten výsledek je poněkud neobvyklý. Jeho dorty totiž vypadají jako dokonalá kopie (nejen) jídel ve stavu, který v lidech vyvolává nelibé pocity. Či spíše rovnou odpor.

Zapomeňte ovšem na porodní dorty či "vtipné" hanbaté koláče. Tady frčí vypiplané tvary a obsah ve formě hnijících jablek, plesnivých pomerančů, pokrmů, jimiž hýbou červi, či popelníku s rozkouřenými cigaretami.

Churchill si s cukrařinou potykal teprve nedávno. Deset let působil jako kuchař, ovšem sladkým kreacím se vyhýbal. To se rozhodl změnit před třemi lety, kdy se začal učit i tomuto umění. Konvenční přístupy mu však nevoněly a vrhl se do cukrářské divočiny. Nutno však podotknout, že ne všechny jeho kreace jsou na pohled nechutné. Občas ztvárňuje i běžné věci v dobré, jen trochu netypické formě.

Všechna jeho šílená díla však spojuje jedno - dobře chutnají. Churchill sám prohlásil, že tvoří tak, aby jeho dorty oklamaly smysly a potěšily žaludek. Ať už zakrojíte volské oko či ovoce s kvalitní plísňovou krustou.

Tagy: Velká Británie zahraničí zajímavosti a kuriozity kulinářství a gastronomie

Zdroje: Profimedia.cz