Dnes je pátek 19. dubna 2024., Svátek má Rostislav
Počasí dnes 8°C Slabý déšť

Inspirace covidem: McCartney nahrál novou desku, vyjde v prosinci

Inspirace covidem: McCartney nahrál novou desku, vyjde v prosinci
Paul McCartney | zdroj: Profimedia

Britský hudebník Paul McCartney, někdejší člen kapely Beatles, se chystá vydat nové sólové album. Vzniklo během karantény vynucené epidemií covidu-19, prozradil McCartney v rozhovoru s hudební stanicí BBC 6 Music.

Nahrávka ponese název McCartney III a naváže na předchozí číslovaná alba ze 70. a 80. let, která vznikla po rozpadu Beatles. Stejně jako tehdy hraje prakticky na všechny nástroje sám McCartney. Nové album, které vznikalo devět týdnů, by mělo vyjít 11. prosince.

"Jen jsem tak blbnul a ani na vteřinu mě nenapadlo, že z toho bude album," svěřil se 78letý hudebník v rozhovoru s moderátorem Mattem Everittem.

Aktuální téma epidemie se odráží také v některých textech písní. McCartneyho optimismus, že vše překonáme, inspirovala vzpomínka na rodiče, kteří zažili bombardování Liverpoolu za druhé světové války, zmínil v rozhovoru.

McCartney strávil většinu karantény na svém venkovském sídle se svou dcerou a její rodinou, včetně čtyř vnoučat. Přes den nahrával ve svém soukromém studiu a večery trávil s rodinou.

Zdroje: