Dnes je sobota 20. dubna 2024., Svátek má Marcela
Počasí dnes 7°C Slabý déšť

Prahu brázdili Putinovi vlci. Podívejte se, jak to vypadalo na Olšanech

Prahu brázdili Putinovi vlci. Podívejte se, jak to vypadalo na Olšanech
Společné foto | zdroj: Jan Kos

Za zvuků nesmrtelné Kaťušy a sladkobolných ruských popových šlágrů přivítali o víkendu jejich fanoušci ruský motorkářský klub Noční vlci na vojenském hřbitově na Olšanech. Motorkáři se přijeli poklonit padlým rudoarmějcům. 

V sobotu na Olšanech vlály české a ruské vlajky. Členové nejstaršího ruského motorkářského klubu přijeli na vojenský hřbitov na svých našlapaných mašinách vzdát hold rudoarmějcům, kteří padli při osvobozování Československa za Druhé světové války.

Návštěva byla součástí již pravidelných "Cest vítězství", které připomínají vítězství Rudé armády nad hitlerovským Německem. Akce vyvrcholila před pomníkem rudoarmějce, kde zazněla ruská i československá hymna a projevy v Ruštině. Další kroky Nočních vlků vedly na západ, konečnou destinací byl Berlín. 

Účast příznivců vlků byla oproti loňsku spíše komorní. Na místě bylo odhadem pár set lidí, kteří hlasitými projevy uznání obdivovali projíždějící motorky. Odpůrci ruského motoklubu, kterým se nelíbí jeho důvěrný vztah s ruským vůdcem Vladimirem Putinem, na místě nebyli vůbec. Na hladký průběh akce dohlédlo bedlivé oko příslušníků státní policie.

Zdroje:
Vlastní