Dnes je pátek 29. března 2024., Svátek má Taťána
Počasí dnes 6°C Oblačno

Noční vlci protrhli evropskou barikádu. Motorkáři tvrdí, že jedou do Bratislavy

Noční vlci protrhli evropskou barikádu. Motorkáři tvrdí, že jedou do Bratislavy
Noční vlci vzbuzují v Evropě velké vášně | zdroj: Profimedia

Ruští motorkáři z klubu Noční vlci tvrdí, že se jim přece jen podařilo překonat hranice Evropské unie a nyní míří do Bratislavy. Napsali to na svém profilu na ruské sociální síti LiveJournal. Neupřesnili ale, zda se přes hranice dostali legálně či ne. 

"Přece jen jsme je prolomily. Přestože na všech přechodech mají nařízení, že mají vstup zakázaný, naši přece jen přešli hranici! Teď kluci míří podle plánované trasy. Cílem je Bratislava. Tam by se měli setkat s bajkery z Balkánského poloostrova," napsal vůdce Vlků Aleksandr Zaldostanov, řečený Chirurg.

Ze zprávy na sociální síti není jasné, jestli na unijní území vstoupili legálně, ani kde tak učinili popřípadě kolik jich je.

Ve středu večer se skupina znovu pokoušela dostat se do EU přes bělorusko-litevský přechod Privalka-Raigardas, pohraničníci je ale odmítli pustit.

"Na běloruské celnici nás nezdrželi ani 15 minut, Litevci nás ale drželi přes dvě hodiny. Zkontrolovali úplně všechno a pak přišli a řekli: Kluci, všechno chápeme, ale pustit vás nemůžeme. Povel seshora. Nepouštět do 10. Května. Pak přijeďte, ale teď tady máte seznam a můžete si vybrat libovolný důvod k zamítnutí přejezdu," vyprávěl jeden z členů klubu Jurij Razudalov.

O dva dny dříve se Vlkům nepodařilo vjet do Polska. Tamní úřady zdůvodnily odmítnutí obavami o bezpečnost. Příliš nadšení nevyvolal přejezd ruských motorkářů ani v Česku a Němci anulovali víza pohlavárům klubu včetně Chirurga.  

Slováci ale avizovali, že Vlky nechají přejet přes své území, a zasáhnout hodlají pouze v případě, že motorkáři poruší slovenské zákony. 

Zdroje:
Lenta.ru, Novaja Gazeta