Dnes je čtvrtek 28. března 2024., Svátek má Soňa
Počasí dnes 7°C Občasný déšť

Když slavní musí pózovat - na policejní stanici

Když slavní musí pózovat - na policejní stanici
Jane Fondová | zdroj: Profimedia

Někteří byli zatčeni za drobnější prohřešky, jiní za vážné zločiny. Dvě věci je však spojují - jsou slavní a snímky, kterými by se mnozí raději nechlubili, vyletěly do světa. Nahlédněte do klubu celebrit, které si musely stoupnout před policejního fotografa.

Jednou z nejslavnějších rolí Daryl Hannahové je nelítostná vražedkyně Elle Driver z tarantinovky Kill Bill. Blonďatá herečka však byla ve skutečnosti zatčena kvůli drobnosti. Hannahová, známá i jako environmentální aktivistka, si v roce 2015 v Texasu lehla před bagr, aby zabránila stavbě ropovodu. Pustili ji za pár hodin. Za podobný přestupek byla přitom zatčena už v roce 2011 ve Washingtonu.

To další herecká hvězda Lindsay Lohanová se musela nechat nelichotivě zvěčnit poté, co soud zrušil její podmínku v důsledku toho, že nevykonávala jím nařízené veřejně prospěšné práce. Někdejší slibná hvězdička zle nabourala svou kariéru drogovými a alkoholovými excesy, a s policií si tak bohužel dopřála více zkušeností.

Rapper a producent Jay Z byl na přelomu tisíciletí obviněn z toho, že nožem bodl producenta Lance Riveru. Ačkoliv byl uznán vinným, do vězení nakonec nešel. Vyfasoval tříletou podmínku.

Herecká ikona Jane Fondová v roce 1970 předstoupila před policejní fotoaparát poté, co údajně kopla policistu. Krátce předtím byla zadržena na letišti v Clevelandu kvůli podezření z pašování drog .

Fondová patřila mezi umělce, kteří hlasitě protestovali proti válce ve Vietnamu, a celý incident měl dle jejích slov politický podtext. Policisty prý už od začátku upozorňovala, že v zavazadlech má jen neškodné vitamíny. To se později potvrdilo a také obvinění z napadení policisty bylo zamítnuto.

Policejní snímek Fondové, na němž mladá, krásná herečka zdvíhá zaťatou pěst, se stal velice populární. Po několika desetiletích si mimochodem vzala triko s touto fotkou i sama Fondová.

O tři roky dříve zatkli newyorští policisté jednoho mladíka za držení marihuany. Onen kluk byl Steven Tyler, budoucí rocková star a frontman kapely Aerosmith, který si během života tělem nakonec proháněl i mnohem horší věci.

Pěkně divoká party

Drogy v témže roce přivedly na policejní stanici v té době už slavného Micka Jaggera. Policisté dostali tip, že si hudebníci během party u Keitha Richardse dávají do nosu. Nezničitelný rocker si v cele pobyl pár dní a nakonec byl propuštěn na kauci.

O pár měsíců později dostal Jagger tříměsíční trest a Richards dokonce roční, ale "Stouni" se odvolali a base nakonec unikli. Tehdy to byl jejich první střet se zákonem - ovšem zdaleka ne poslední.

Mickey Rourke byl zatčen v roce 2007 v Miami a obviněn z řízení pod vlivem. Herec jel na vespě a silnice mu byla úzká. Když ho zastavili, měl zarudlé oči, šířil kolem sebe výrazný alkoholový odér a to, že není střízlivý, se následně i potvrdilo.

Billa Cosbyho zatkli a v roce 2018 také odsoudili za sexuální násilí. Komik a "tatínek Ameriky" byl během procesu označen za sexuálního predátora a odsouzen "na tři až deset let", což znamená, že ve vězení musí strávit minimálně tři roky. Pak může mít nárok na podmíněné propuštění.

To bouřlivák Charlie Sheen, někdejší hvězda Žhavých výstřelů a seriálu Dva a půl chlapa, byl před 11 lety zatčen v Coloradu kvůli domácímu násilí. Napadl svou tehdejší manželku Brooke Muellerovou. Nakonec ho odsoudili k měsíčnímu pobytu v protidrogové léčebně, měsíční podmínce a nucené účasti na kurzu zvládání agresivity.

Anna Nicole Smithová se proslavila jako playmate roku 1993 a také jako manželka miliardáře J. Howarda Marshalla. Jí bylo v době sňatku 26, jemu skoro 90 let a poté, co 13 měsíců po svatbě zemřel, se strhla velká právní bitva ohledně dědictví.

Na policejní stanici kvůli řízení pod vlivem nicméně Anna Nicole skončila ještě předtím, než svého (druhého) manžela poznala - v roce 1989. Anna Nicole Smithová přežila Marshalla o 12 let. Zemřela v necelých 40 letech v důsledku předávkování léky.

Zdroje:
Profimedia, Reuters, Daily Mail, Wikipedia.org