Dnes je pátek 26. dubna 2024., Svátek má Oto
Počasí dnes 12°C Polojasno

Uskřípnutý penis a jiné lahůdky aneb sexuální úrazy a jak jim předcházet - díl I.

Uskřípnutý penis a jiné lahůdky aneb sexuální úrazy a jak jim předcházet - díl I.
zdroj: tisková zpráva

Sex je práce jako každá jiná, řekl jeden známý pornoherec, když se ho ptali proč točí tyto filmy. A dodal, že v něm riziko úrazu hrozí stejně jako všude jinde, i když následky nebývají většinou tragické. Jak vůbec vypadají pohlavní úrazy a jak k nim nejčastěji dochází?

O nejznámějším sexuální úrazu slyšel „od někoho“ asi vyprávět téměř každý z nás, i když ho sám nespatřil. Děj probíhá zhruba tak, jak je popsán dále, i když prostředí a okolnosti se pochopitelně mohou lišit.

Sexuální latina

Milenci si to romanticky rozdávají v přírodě pod korunou stromů, když se k nim zrádně zezadu přitočí myslivec a zařve: co děláte za prasárny? Následkem šoku se vyděšené dívence sevře pochva a uskřípne v ní nešťastníkův penis.

Lesnímu muži, se, když vidí, co způsobil, zamilovanému párečku zželí. Nejprve se pokusí poskytnout „první pomoc“ píchnutím špendlíku do hýždě či zastrčením prstu do konečníku, když ani to nepomůže, naloží nebohou dvojici na káru a odveze do nemocnice.

I když se to hezky poslouchá, tento a všechny podobné příběhy jsou z říše fantazie.  Nic takového jako náhlé zadržení mužského penisu v ženské pochvě v důsledku křeče poševního svalstva prostě neexistovalo a neexistuje.

Je sice teoreticky možné, že křečovité stahy svalů kolem poševního vchodu mohou ve výjimečných případech způsobit nemožnost zavedení (!) penisu - jedná se o takzvaný vaginismus - nikdy však nebyl v dějinách zaznamenáno, že by už jednou zavedený úd nebylo možné vytáhnout!

Jen  pro pány!

Většina sexuálních úrazů se týká mužů, u žen se s nimi setkáváme daleko méně často. Nejčastěji jde o poranění pochvy, ať již v samotném poševním vchodu, nebo v hloubce, v oblasti takzvané klenby.

Tržná zranění mají často ostré okraje a vypadají jako řezné rány. Obvykle značně krvácí a vyžadují lékařské ošetření, i když žena si může v méně závažných případech pomoci sama, prostřednictvím tamponu či jiného podobného textilního materiálu.

Je zajímavé, že zřídkakdy k takovýmto poraněním dochází při prvním pohlavním styku, protržení panenské blány (hymenu) je provázeno jen velmi mírným krvácením, často téměř nepatrným.

Trhliny vznikají buď při násilném pohlavním aktu, ale spíš v případech, kdy jde o nepoměr mezi rozměry pochvy a penisu, pochopitelně, pokud mužův nástroj měří 25 cm či víc, může žena cítit bolest. Na druhou stranu, vagína je extrémně pružný útvar, vždyť jí při porodu prochází hlavička novorozence o průměru až 10 cm.

Příště: zákaz foukání, předměty ve vagíně

 

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 26.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,140 25,260
USD 23,440 23,620
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma