Dnes je středa 24. dubna 2024., Svátek má Jiří
Počasí dnes 6°C Slabý déšť

Rok Nečasovy vlády? Jandák mluví o apokalypse

Rok Nečasovy vlády? Jandák mluví o apokalypse
zdroj: Mediafax

Nejen politologové hovoří o současné náladě české společnosti, která se formovala během prvního roku vládnutí Nečasova kabinetu jako o sudu prachu. Totéž tvrdí i známý sněmovní bavič, jihočeský poslanec ČSSD a bývalý herec Vítězslav Jandák.

Současnou situaci VV považuje za účelový "atentát" na nejmenší vládní stranu kombinovaný s politickým puberťáctvím jejího vedení. A jako politik se uý prý bojí o svou bezpečnost.

Současné dění v politice nazýváte veselohrou. Ta jde podle vás nyní do finále. Na jak dlouho odhaduje Vítězslav Jandák existenci vládní koalice, udrží se do řádných voleb 2014?

Přesto co se v posledních měsících a týdnech událo, bude koalice pokračovat. Je to hrozné, jde to do finále, ale ještě to není definitivní. Je třeba, abychom všichni ochutnali tu takzvaně pravicovu polívku, co nám tu vaří celou dobu a ještě se s ní chlubí.

Jak hodnotíte kuchařský výkon Kristýny Kočí. Na jedné nahrávce sama účinkuje, druhou podle Věcí Veřejných nyní naservírovala médiím, další díl má podle VV ještě přijít. Zhrubla česká politika i díky slovníku této mladé poslankyně nebo se takhle na klubu baví poslanci běžně?

Informace, které padají na klubu VV, jsou asi strašné, ale sama paní Kočí, u ní já nevím, čí je to vlastně výsadek, kdo jí do té partaje nasadil, tomu já nerozumím. Ať už je to ale jakkoliv, ukazuje to krásně na úroveň některých lidí a paní poslankyně mě utvrzuje v názoru, že hranice pro vstup do sněmovny by měla být minimálně 30 let. Já jsem tady u nás na jihu u holiče a tam člověk slýchává různé názory. Dnes to bylo unisono "ať už jdou do hajzlu všichni". Pro mě jako pro politika to nezní dobře, ale hlas lidu je hlasem Božím. Pokud v této zemi s politikou opravdu něco neuděláme, tak to s námi politiky skončí strašně špatně.

Celý článek na ParlamentniListy.cz