Dnes je sobota 20. dubna 2024., Svátek má Marcela
Počasí dnes 7°C Slabý déšť

Štěně se podobá slavnému umělci. Přinese mu to štěstí?

Štěně se podobá slavnému umělci. Přinese mu to štěstí?
Salvador Dolly | zdroj: Profimedia

Toto štěňátko nemělo nejlepší vstup do života. Ovšem brzy se na něj snad štěstí zase usměje. A pomoci mu může jeho neobvyklý vzhled.

Fenka křížence má totiž pod čumákem skvrnu, která se podobá knírku slavného malíře Salvadora Dalího. Proto získala i svou přezdívku - Salvador Dolly. Už beztak roztomilému štěněti neobvyklá ozdoba jen přidává na rozkošnosti.

Chybělo přitom málo, a místo teplého pelíšku a mezinárodní pozornosti měla fenka mnohem horší zázemí a možná by ani nepřežila. S matkou a sourozenci totiž žila na ulici.

První velkou kliku však měla poté, co ztrápenou rodinku našli dobrovolníci organizace Hearts & Bones. Psí bezdomovci pak získali přístřeší a péči v jednom z útulků v Dallasu. 

Již brzy ale rodinu čeká velká cesta! Koncem srpna se vypraví, samozřejmě za pozorného lidského doprovodu, do New Yorku, kde snad všichni konečně najdou nový, stálý domov. 

Malá psí celebrita bude mít hledání zřejmě celkem jednoduché. Už nyní prý pracovníci útulku dostávají ohledně svěřence spoustu dotazů. Zároveň ale upozorňují, že dalším devíti sourozencům sice chybí knírek, roztomilosti však mají i tak na rozdávání.

Zdroje:
YouTube, Standard.co.uk