Dnes je čtvrtek 28. března 2024., Svátek má Soňa
Počasí dnes 7°C Oblačno

Smutnému kocourovi zmrazila výraz vzácná nemoc

Smutnému kocourovi zmrazila výraz vzácná nemoc
Kocourek Toby ve svém království | zdroj: Profimedia

Šestiletý britský kocourek Toby má krásný domov i milující rodinu. Není však den, kdy by nevypadal smutně. Alespoň na první pohled.

Toby totiž trpí vrozenou poruchou, zvanou Ehlers-Danlosův syndrom. Jedná se o vzácné onemocnění pojivových tkání, s nímž se potýkají i lidé. Projevuje se například hypermobilitou kloubů či ochablostí a zvýšenou zranitelností kůže.

Tobyho se loni v říjnu ujali Georgina Priceová a její snoubenec Christopher Lardner. Podle svých slov do té doby toto onemocnění vůbec neznali. Okamžitě však věděli, že kocour potřebuje milující rodinu a oni mu dají spoustu lásky.

Neobvyklé vzezření pak Tobymu přineslo spoustu pozornosti prostřednictvím instagramu. Tam Georgina a Christopher zveřejňují nejen snímky Tobyho, který prý pózuje velice rád, ale i jeho parťáka Quintona.

V současnosti kocoury z města Stroud sleduje 35 tisíc lidí. Zvířata se tak řadí k internetovým hvězdám, jakými jsou například (stále žijící a radostné) prasátko Esther, the Wonder Pig či nedávno zesnulá Grumpy Cat - kočka, která měla permanentně mrzutý výraz.

Zdroje:
Profimedia, The Sun