Dnes je pátek 19. dubna 2024., Svátek má Rostislav
Počasí dnes 7°C Slabý déšť

Malé holčičky pobodaly kamarádku a teď tvrdí, že za to může Slender Man

Malé holčičky pobodaly kamarádku a teď tvrdí, že za to může Slender Man
Slender Man je muž s nepřirozeně dlouhými končetinami, bez obličeje a s paranormálními schopnostmi | zdroj: wallpapo

Dvě dvanáctileté dívky z Wisconsinu pobodaly spolužačku a nyní čelí obvinění z pokusu o vraždu. K útoku je inspirovala internetová hororová legenda Slender Man. 

Morgan Geyserová a Anissa Weierová pozvaly kamarádku na návštěvu a následně ji v parku napadly. Vraždou dívky se chtěly zavděčit Slender Manovi, o němž tvrdí, že je skutečný.

Kamarádce způsobily 19 bodných ran a nechaly ji na místě pomalu umírat. Napadená dívka to naštěstí přežila. Podařilo se jí doplazit k silnici, kde byla nalezena a urychleně dopravena do nemocnice.

Geyserová a Weierová tvrdí, že Slender Man vyhrožoval, že vyvraždí jejich rodiny, pokud mu neobětují spolužačku.

Weierová při výpovědi uvedla, že Slender Man je vůdcem Creepypasty a podle zákonů tohoto světa člověk musí někoho zabít, aby se mohl stát jeho součástí. Dívky se prý chtěly stát učednicemi Slender Mana.

Creepypasta je internetový fenomén stejně jako Slender Man. Jde o specifický typ strašidelných pověstí a hororových příběhů, které kolují internetem. Slender Man je zase fiktivní hororovou postavou, která se často objevuje právě ve zmíněných creepypastách.

Vzhledem k závažnosti útoku budou dívky souzeny jako dospělé, takže jim hrozí až 65 let vězení. Pokud by je soudili jako nezletilé, na svobodu by se dostaly ve věku 25 let. 

Zdroje: