Dnes je sobota 27. dubna 2024., Svátek má Jaroslav
Počasí dnes 1°C Polojasno

Šermíři, ohně i jarmark! Vše vás čeká tento týden na hradě Bítov

Šermíři, ohně i jarmark! Vše vás čeká tento týden na hradě Bítov
Hrad Bítov | zdroj: Hrad Bítov

Máte rádi české hrady a přírodu jižní Moravy? Jestli je vaše odpověď kladná, vyražte na hrad Bítov! Po celý tento týden totiž můžete navštívit tzv. hradní pouť. Tato akce se koná již po dvacáté jako připomenutí výročí obnovení hradní pouti. Vrcholem bude nedělní církevní pochod s průvodem od hradní studánky s Lurdskou jeskyní před hradní kapli.

Organizátoři hradní pouti na Bítově se snažili být vstřícní hlavně k těm nejmenším. Pro Vaše děti je připravena zábava v podobě historických soutěží nebo ohňové show. Zajisté nejen pro ty nejmenší bude také k dispozici ukázka historických zbraní, dámy se zase mohou projít, a to v sobotu a neděli, dobovým jarmarkem, který láká návštěvníky autentickou atmosférou.

Můžete nahlédnout do zpřístupněných prostor kaple, zahrad, nádvoří a v neposlední řadě také nezapomeňte na výstavu hradních strašidel v areálu bývalého pivovaru. Závěrečný den pouti (neděle) neutratíte nic za vstupné na nádvoří, jelikož bude volné. 

Dále se těšte na představení šermířského souboje a na překvapivý doprovodný program. Vydejte se za krásami jižní Moravy a bavte se spolu s Vašimi dětmi!

Zdroje:

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 26.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,150 25,270
USD 23,400 23,580
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma