Dnes je úterý 19. března 2024., Svátek má Josef
Počasí dnes 6°C Polojasno

7. ročník soutěže Sestra sympatie zná vítězku. Stala se ji sestřička z vojenské nemocnice

7. ročník soutěže Sestra sympatie zná vítězku. Stala se ji sestřička z vojenské nemocnice
zdroj: tisková zpráva

Víte, kde potkáte nejlepší zdravotní sestry? Odpověď dal nový ročník soutěže Sestra Sympatie, jejíž finále se konalo v pátek 24. února v Praze v paláci Žofín.

Nejsympatičtější zdravotní sestřičkou roku 2016 se stala Sabina Beránková z rehabilitačního oddělení Ústřední vojenské nemocnice Praha. Druhé místo obsadila Renáta Jirásková, porodní asistentka z EUC Premium, na třetí příčce se umístila Marta Doleželová z výzkumné ambulance Revmatologického ústavu v Praze.

Z dvanácti finalistek soutěže Sestra Sympatie, kterou v rámci 8. reprezentačního plesu zdravotních sester již posedmé organizovala agentura We Make Media, je vybrala rovněž dvanáctičlenná odborná porota. Zasedly v ní přední osobnosti českého veřejného života včetně profesora Pavla Pafka, docenta Jana Měšťáka i olympijského vítěze v judu Lukáše Krpálka.

DAN_5871

Již 8. ples pod tradičním heslem „Sestry na sál“ proběhl pod záštitou Ministerstva zdravotnictví a Magistrátu hlavního města Prahy a je vyjádřením díků zdravotním sestrám a ostatním nelékařským pracovníkům za jejich péči o pacienty. Význačnou společenskou událost zahájil ministr zdravotnictví Miloslav Ludvík a v krátkém projevu ocenil práci sestřiček. Večerem v nádherně vyzdobeném paláci Žofín návštěvníky provedl populární moderátor Vojtěch Bernatský.

Co musí mít ideální sestra? Podle pravidel soutěže je to zásada pěti „S“: musí být srdečná, sympatická, společenská, stylová a sportovní. Dvanáct krásných a především milých a profesionálně schopných dívek a žen nejrůznějšího věku do finále poslal dosud rekordní počet SMS – 10 463.

Ke třem vítězkám ještě mohli návštěvníci vybrat Sestru Sympatii plesu přímo na Žofíně. Toto ocenění získala Kateřina Meindlová, studentka oboru porodní asistentka, kterou můžete potkat na praxi v Nemocnici Na Bulovce.

Všechny oceněné sestry se mohly těšit na luxusní ceny od partnerů projektu v čele s autosalónem Přerost a Švorc a nejrozsáhlejší sítí lékáren ve střední Evropě Dr. Max.

DAN_5986

Zdroje:
Inzerce