Dnes je úterý 19. března 2024., Svátek má Josef
Počasí dnes -3°C Skoro jasno

Aktualizováno: Kvůli granátu uzavřela policie část čtvrti v Plzni

Aktualizováno: Kvůli granátu uzavřela policie část čtvrti v Plzni
Česká policie, ilustrační snímek | zdroj: ThinkStock

Policie dnes ráno uzavřela část plzeňské čtvrti Doubravka, před místním obchodním centrem Centrum údajně ležel obranný granát. Kvůli události byla odkloněna doprava, lidé z centra evakuováni, na místo jede pyrotechnik.

Podle policejní mluvčí policejní Hany Štefflové se policie o podezřelém objektu před obchodním centrem dozvěděla od náhodné svědkyně. "Svědkyně tísňové lince oznámila, že na schodech u Centra je položen granát," uvedla Šefflová.

Kvůli události byla odkloněna doprava, lidé z centra a okolí ve vzdálenosti do zhruba 200 metrů od něj byli evakuováni. Policie a hasiči evakuovali celé obchodní centrum i okolí, tedy všechny rodinné domy, bytové i nebytové prostory, odhadem jde o zhruba stovku lidí. Podle policejní mluvčí pomohlo, že lidé už byli ráno v práci, množství evakuovaných proto není tak velké.

Přivolaný pyrotechnik funkční granát F-1 zajistil a odvezl na policejní expozituru do Teplic. Tam zbraň podrobí zkoumání. Policie nyní zjišťuje, jak se nebezpečná munice na místo dostala, bude zkoumat kamerové záznamy a vyslýchat svědky.

Pro evakuované je přistaven hasičský autobus, jenž jim poskytuje azyl.

 

Zdroje: