Dnes je čtvrtek 9. května 2024., Svátek má Ctibor
Počasí dnes 18°C Polojasno

Značka Prim: Srdcovka každého správného milovníka hodinek

Značka Prim: Srdcovka každého správného milovníka hodinek
zdroj: Helveti.cz

Svět hodinářských značek ukrývá řadu legend, a pokud pomineme zahraniční scénu, i ta česká se rozhodně má čím pochlubit. Jejím esem v rukávu je totiž především značka Prim, která se stala hitem nejen v tehdejším Československu. Čím vás tahle ikona zaujme?

Krátký skok do historie

Jedna z nejznámějších a nejstarších hodinářských značek v České republice se poprvé na trhu objevila už v roce 1949 a jejím domovem se stalo Nové Město nad Metují. Tehdy se stala vyhledávanou značkou nejen v tuzemsku, ale i v zahraničí, přičemž produkovala statisíce hodinek ročně. Značka Prim, která byla oficiálním dodavatelem časomíry pro československou armádu i vládu, a spadala pod národní podnik Elton, se ovšem po letech úspěchů potýkala s problémy, což v roce 1994 vyústilo v úplné zastavení výroby.

1 zdroj: Helveti.cz

1-1 zdroj: Helveti.cz

O pár let později, tedy v roce 2008, se značka opětovně postavila na nohy a zahájila výrobu nových mechanických in-house strojků. Firma Elton hodinářská se tak zařadila k významným hodinářským manufakturám, které si zakládají na ruční práci, preciznosti a individuálním přístupu k zákazníkům.

Současná podoba hodinek vás bude zkrátka bavit

Aktuální filozofie značky Prim je založena na spojení tradičních hodinářských dovedností s moderním designem a inovacemi. Design hodinek Prim je elegantní, vkusný a překvapí svým nadčasovým zpracováním. Díky tomu proto snáze osloví širší spektrum zákazníků. Pokud jde o strojky, i tady máte možnost široké volby.

2_Prim_Sport_38 zdroj: Helveti.cz

V jejím portfoliu totiž najdete jak automatické, bateriové, tak i mechanické strojky. Ty jsou nedílnou součástí kolekcí, které se po letech dočkaly znovuzrození, jako příklad uveďme modely  Spartak, Pavouk, Linea, Elegant nebo Diplomat inspirované padesátými a šedesátými lety, navazující na mnohaletou tradici. Poměr kvality a ceny je chvílemi až neskutečný, což je ostatně jednou z myšlenek značky Prim – splnit očekávání zákazníků za dostupnou cenu.

3_Prim_OK-A zdroj: Helveti.cz

Svého favorita si vždy vyberete

Značka Prim nabízí řadu edic, ze které si vybere snad každý nadšenec do hodinek. Jednotlivé kolekce jsou totiž skvělým odrazem současných požadavků, které reflektují aktuální dění na poli hodinářských trendů. Mezi nimi pak můžete vybírat mezi:

Prim Manufacture 1949

Pod kolekcí Prim Manufature 1949 se skrývá nejvyšší modelová řada s mechanickými in-house strojky. Těmito strojky jsou pak osazeny hlavně ikonické modely či limitované edice.

4_Prim_Nebeští_ Jezdci zdroj: Helveti.cz

Prim Automatic

V případě Prim Automatic se jedná o české mechanické hodinky se švýcarskými strojky. Ostatní komponenty v podobě pouzdra, číselníku nebo korunky jsou však nadále vyráběny českými hodináři.

5_Prim_Linea_40_A zdroj: Helveti.cz

Prim Quartz

U edice Prim Quartz naopak jde o klasické bateriové hodinky, které jsou osazeny švýcarským quartzovým strojkem, zbylé komponenty jsou vyráběny v novoměstské manufaktuře. 

6_Prim_Berušky_32_Q zdroj: Helveti.cz

Ačkoli si značka Prim v minulosti zažila opravdu krušné chvíle, v současné době její úspěch nabírá na síle. Důvod je prostý – její ikonické kolekce totiž rozhodně stojí za to a když ještě vezmete v potaz dlouholetý příběh… Hodinky Prim prostě musíte mít a ty své si můžete vybrat osobně nebo online v Helveti.cz.

Zdroje:
Inzerce