Dnes je sobota 27. dubna 2024., Svátek má Jaroslav
Počasí dnes 16°C Polojasno

Zemřela Ivana Pavlová, Hanka ze Starců na chmelu. Bylo jí 77 let

Zemřela Ivana Pavlová, Hanka ze Starců na chmelu. Bylo jí 77 let
Hanka ze Starců na chmelu. | zdroj: Profimedia

Zemřela herečka a tanečnice Ivana Pavlová, která se stala známou díky roli Hanky ve filmovém muzikálu Starci na chmelu. Bylo jí 77 let.

Oznámila to v neděli Čeká televize. Pavlová působila také v divadle Balet Praha. Po úrazu v roce 1967 již další hlavní filmové role neztvárnila.

Pavlová se narodila v Plzni 9. června 1946. Roli v muzikálu Starci na chmelu z roku 1964 získala v konkurzu ještě jako studentka tance na pražské konzervatoři. V hlavních úlohách se v příběhu studentské lásky na chmelové brigádě spolu s ní objevili Vladimír Pucholt a Miloš Zavadil.

Angažmá v divadle Balet Praha přijala Pavlová v posledním ročníku konzervatoře. Se souborem cestovala po světě a potkala se v něm se svým budoucím manželem, režisérem Pavlem Hoblem. Menší roli si zahrála v rodinném filmu Když má svátek Dominika.

Režisér Starců na chmelu Ladislav Rychman ji přizval jako tanečnici na natáčení televizního zpracování písniček Dominiku a Moje střevíčky.

Po těžkém úraze v divadle, kde na ni spadla kulisa, Pavlová pracovala mimo jiné jako asistentka choreografa v pražském divadle E. F. Buriana. Působila tam až do roku 1983. Kvůli poúrazovým komplikacím pak odešla do ústraní.

Zdroje:
ČTK, ČT