Dnes je neděle 28. dubna 2024., Svátek má Vlastislav
Počasí dnes 10°C Polojasno

Trump by měl strávit zbytek života ve vězení, řekla herečka Sharon Stoneová

Trump by měl strávit zbytek života ve vězení, řekla herečka Sharon Stoneová
Prošetřuje se, jestli Trumpova společnost nepravdivě vykazovala majetek, aby si tak zajistila půjčky a ekonomické a daňové výhody | zdroj: Profimedia

Bývalý americký prezident Donald Trump, který se znovu uchází o prezidentskou funkci, by měl sedět do konce života ve vězení. V Berlíně, kde se koná mezinárodní filmový festival Berlinale, to dnes agentuře DPA řekla americká herečka Sharon Stoneová. Kritizovala zároveň nedostatečné vzdělání americké společnosti, čehož podle ní zneužívají někteří politici.

Pětašedesátiletá herečka, kterou nejvíce proslavil erotický thriller Základní instinkt z roku 1992, se domnívá, že Trump by měl "zbytek svého života strávit ve vězení". Poukázala na četná trestní stíhání a prohřešky favorizovaného republikánského uchazeče o Bílý dům.

Podle Stoneové se mnoho let vyskytovali politici, kteří "potlačovali vzdělání mas". Lidé proto podle ní "nejsou dostatečně vzdělaní, aby pochopili, že jimi někteří politici manipulují, že je využívají a okrádají". Herečka se domnívá, že chybí "přemýšliví, intelektuální političtí lídři", kteří by uměli obyvatelstvo v krizových časech uklidnit.

"Tak teď máme tyto osoby, které jsou velmi samolibé a pokoušejí se působit chaos, vyvolávat války a ochromovat vlády," řekla Stoneová. To vše podle ní vyvěrá z "individuální a osobní lakoty, lačnosti a značného nedostatku poctivosti".

Hollywoodská ikona dnes večer vystoupila na speciálním večeru s promítáním filmu Casino v berlínském divadle Theater des Westens. Při té příležitosti vzpomínala na začátky své herecké kariéry. V rozhovoru s televizním moderátorem Alim Aslanem rovněž oznámila nové filmové projekty. Brzy se má například objevit v roli matky ve filmu s herečkou Blake Livelyovou.

V berlínské galerii Deschler jsou od soboty do 18. května na výstavě nazvané Totem k vidění v evropské premiéře také obrazy, jejichž autorkou je Stoneová.

Zdroje: