Dnes je čtvrtek 25. dubna 2024., Svátek má Marek
Počasí dnes 9°C Polojasno

Třicet mužů denně po čtyři roky. Dívka nucená k prostituci zažila 43 tisíc znásilnění

Třicet mužů denně po čtyři roky. Dívka nucená k prostituci zažila 43 tisíc znásilnění
Karlu Jacintovou (vlevo) nutili od jejích 12 let k prostituci | zdroj: Profimedia

Když bylo Mexičance Karle Jacintové dvanáct let, nechala se zlákat dárky, drahým autem a sladkými sliby o šťastné budoucnosti. Místo toho ji čekalo peklo - padla do rukou obchodníků s lidmi a ti ji téměř čtyři roky nutili k prostituci. Za tu dobu ji znásilnilo zhruba 43 200 mužů, píše server CNN.

Jacintová neměla nikdy lehlé dětství, vyrůstala v problémové rodině a její příbuzní ji zneužívali minimálně od jejích pěti let. Když jí bylo dvanáct a čekala v metropoli Ciudad de México poblíž stanice metra na přátele, přišel k ní malý kluk, který prodával bonbóny.

Poslal ho tehdy 22letý mladík, který se dal s Karlou do řeči. Tvrdil, že je prodavač ojetých aut a že byl také jako malý zneužívaný. Po týdnu se jí ozval a nabídl jí, že ji vezme na výlet.

Milý, sympatický mladík ji tehdy vyzvedl v drahém autě. "Když jsem viděla to krásné auto, nemohla jsem tomu uvěřit. Bylo to vzrušující," vzpomíná Karla, jejíž neuvěřitelný příběh CNN raději ověřilo z několik zdrojů. Stačilo pár takových výletů a odjela s ním. Pryč od rodiny, kde ji jen týrali…

"Žila jsem s ním tři měsíce, staral se o mě moc hezky. Miloval mě, kupoval mi oblečení, boty a různé pozornosti jako květiny a čokolády," říká dívka, která věřila, že má konečně v životě štěstí.

Trochu ji ale zaráželo, že přítelovi bratranci si do bytu vodí každý týden jinou dívku. "Jsou to pasáci," řekl jí její "spasitel" na rovinu. Její zamilovanost okamžitě opadla, bylo ale už pozdě.

Od deseti ráno do půlnoci každý den

Pár dní na to už musela plnit příkazy obchodníků. Jak má vystupovat, kolik musí za den vydělat, jak přesvědčit zákazníka, aby si připlatil za další služby,...

A v jednom z největších mexických měst Guadalajara nastoupila na první "šichtu". "Začala jsem v deset dopoledne a skončila o půlnoci. Byli jsme tam sedm dní. Počítala jsem to: dvacet mužů denně po dobu jednoho týdne. Musela jsem zavírat oči, abych neviděla a necítila, co dělají," vypráví.

V počítáních pokračovala i v dalších letech, kdy ji pasáci nutili k prostituci. Skupina ji vozila po celé zemi, do velkých měst, motelů, nevěstinců… Každý den na ni čekala třicítka zákazníků, sedm dní v týdnu, bez chvíle odpočinku. Došla k číslu 43 200.

Místní policie nepomohla, také si "užila"

Když se jejímu kuplíři něco nezdálo, nešel pro ránu daleko. "Nadával mi, že jsem se zamilovala do zákazníka. Říkal mi, že jsem děvka. Zmlátil mě řetězem, bušil do mě pěstmi, kopal do mě, tahal za vlasy, plival na mě…," říká.

Nepomohla ani místní policie. Když zhruba třicítka policistů vtrhla do hotelu, který byl prostitucí vyhlášený, místo toho, aby zasáhli, vrhli se na ni a další nezletilé dívky.

Když v patnácti otěhotněla, její pasák jí dítě po měsíci odebral. Vyhrožoval, že když nebude po jeho, holčičku zabije.

Na svobodu se Karla Jacintová dostala v roce 2008 během policejní razie proti kuplířským gangům v Ciudad de México. Bylo jí šestnáct let.

Sen malých chlapců? Stát se pasákem

Podle statistik skončí pomocí sladkých slov o úžasné budoucnosti v rukou mexických kuplířů zhruba 20 tisíc žen a dívek ročně.

"Rájem" obchodníků s lidmi je pak malé městečko Tenancingo s 11 tisíci obyvateli. Deník The Guardian uvádí, že podle průzkumu, který v roce 2010 provedla Univerzita v Tlaxcale, v něm z každého pátého dítěte vyroste pasák - nebo o tom alespoň sní. Dvě třetiny dětí mají kuplíře buď v rodině, nebo alespoň mezi přáteli.

I proto se nyní 23letá Karla snaží na problém obchodování s lidmi a nucené prostituce v Mexiku upozornit. Svůj příběh vyprávěla mimo jiné v americkém kongresu a v červenci i papeži Františkovi.

Zdroje: