Dnes je čtvrtek 28. března 2024., Svátek má Soňa
Počasí dnes 7°C Oblačno

Facebook roste závratným tempem. Denně ho používá miliarda lidí

Facebook roste závratným tempem. Denně ho používá miliarda lidí
Mark Zuckerberg má z čísel určitě nemalou radost | zdroj: Profimedia

Facebook roste tak závratným tempem, že se z toho může leckomu zatočit hlava. Milníku s miliardou uživatelů sociální megasíť dosáhla už v létě. Nešlo ale jen o nárazový nával. Od té doby počet uživatelů, kteří na Facebook chodí každý den, pod miliardu neklesl. 

V září používalo Facebook denně v průměru 1,01 miliardy lidí. To je meziroční nárůst o neskutečných 17 procent. Nejvíc lidí si přitom Facebok sjíždí na mobilních telefonech (894 milionů uživatelů denně), což je zase 27procentní meziroční nárůst.

Nabobtnává také počet lidí, kteří se na Facebook podívají alespoň jednou měsíčně. Těch bylo v září dokonce až 1,55 miliardy, o 14 procent víc než loni. Z toho 1,39 miliardy se přihlásilo přes mobily, což je 23procentní meziroční nárůst.

Očekávání předčily i zisky internetového kolosu. Za třetí čtvrtletí hlásí Facebook celkové příjmy ve výši 4,5 miliardy dolarů a zisk 1,46 miliardy dolarů, což je v obou případech o víc než 40 procent víc než za stejné období v loňském roce.

Zajímavé by bylo zjistit, kolik peněz vydělává Instagram, který před časem spolkl Facebook. Vedení společnosti jeho výsledky zatím zahrnuje do celkových čísel a konkrétní údaje drží pod pokličkou. 

Zdroje: