Dnes je úterý 30. dubna 2024., Svátek má Blahoslav
Počasí dnes 22°C Skoro jasno

Štěpánek porazil v Moskvě Kukuškina a zahraje si čtvrtfinále

Štěpánek porazil v Moskvě Kukuškina a zahraje si čtvrtfinále
Placeholder | zdroj: tisková zpráva

Tenista Radek Štěpánek postoupil do čtvrtfinále Kremlin Cupu. Český hráč si dnes na moskevském turnaji snadno poradil s Michailem Kukuškinem z Kazachstánu, kterého zdolal 6:3 a 6:2.

Příštím soupeřem jednatřicetiletého Štěpánka bude Pablo Cuevas z Uruguaye, který překvapivě ve dvou tie-breacích vyřadil turnajovou jedničku Nikolaje Davyděnka z Ruska.

V duelu s Kukuškinem čelil Štěpánek jedinému brejkbolu, který odvrátil, a sám využil tři ze sedmi možností. Za podpory dobrého podání a jedenácti es zvítězil za hodinu a deset minut.

"Ze začátku to bylo vyrovnané, ale po dvou třech gamech jsem zjistil, co mu nevyhovuje, a snažil se mu rozbourat rytmus. Hrál výborně stereotypní tenis od základní čáry, a tak jsem se mu snažil hru změnou rytmu a chozením na síť rozbít, což se i povedlo. Měl jsem zápas od začátku do konce pod kontrolou," řekl ČTK Štěpánek, který hraje moskevský turnaj potřetí v kariéře a pokaždé postoupil do čtvrtfinále; v roce 2004 ani 2007 ale dál nedošel.

Spolu s Davyděnkem dnes organizátoři přišli i o druhou domácí hvězdu Michaila Južného. Druhý nasazený a obhájce titulu odstoupil ještě před svým prvním zápasem ve dvouhře kvůli nemoci a coby desátý muž pořadí pro postup na Turnaj mistrů tak neohrozí šestého Tomáše Berdycha.