Dnes je pátek 26. dubna 2024., Svátek má Oto
Počasí dnes 0°C Polojasno

Juventus zůstává stále neporažený s náskokem tří bodů na AC Milán

Juventus zůstává stále neporažený s náskokem tří bodů na AC Milán
Juventus forward Alessandro Matri, right, celebrates with his teammates after scoring during a Serie A soccer match between AC Milan and Juventus, at the San Siro stadium in Milan, Italy, Saturday, Feb.25, 2012. Alessandro Matri's late goal prevented Juventus from slipping to its first defeat of the season as it snatched a 1-1 draw at Serie A leader AC Milan in a thrilling top-of-the-table clash on Saturday. (AP Photo/Luca Bruno) | zdroj: tisková zpráva

Fotbalisté Juventusu Turín zůstali i po programu 33. kola italské Serie A jediným neporaženým týmem soutěže. V čele tabulky si udrželi tříbodový náskok na jediného pronásledovatele v honbě za titulem, jímž je AC Milán. Oba celky zvítězily shodně 1:0, když o výhře rozhodly až v závěru.

V přeloženém kole, které se neodehrálo v původním termínu kvůli úmrtí Piermaria Morosiniho z Livorna v duelu druhé ligy ze 14. dubna, se lídr tabulky představil na hřišti poslední Ceseny. Domácí, kteří již nemohou odvrátit sestup, dlouho Juventusu statečně vzdorovali. Přežili i penaltu, kterou neproměnil Andrea Pirlo a zaváhal tak už podruhé za sebou. Favorita vysvobodil až v 79. minutě Marco Borriello, jenž v minulosti oblékal také dres milánského AC. Souběžně hraný duel na San Siru s Janovem byl v tu dobu také bezgólový, přestože hosté už hráli po vyloučení Boška Jankoviče jen v deseti. Naděje "Juve" na zvýšení náskoku v čele tabulky a zároveň na další přiblížení 28. ligovému titulu ovšem vzaly za své chvilku poté, když v 86. minutě rozhodl o výhře AC Kevin-Prince Boateng. Utnutí šestizápasové sérii bez vítězství se dočkala předposlední Novara, která překvapivě porazila 2:1 třetí Lazio Řím a zkomplikovala soupeři boj o účast v Lize mistrů. Novara se ujala vedení díky vlastní brance Modiba Diakitého v 35. minutě, vzápětí ale srovnal hostující Antonio Candreva. Ve druhém poločase mohlo jít Lazio do vedení, rozhodčí však gól českého útočníka Libora Kozáka neuznal kvůli ofsajdu. O výhře Novary rozhodl jedenáct minut před koncem trefou z přímého kopu Giuseppe Mascara. Lazio i po prohře drží s 55 body třetí příčku, která zaručuje účast v předkole Ligy mistrů. Udine totiž nevyužilo šanci přeskočit římský klub, protože prohrálo s Interem Milán 1:3. O bod méně než Lazio však už má čtvrtá Neapol po výhře nad Lecce. Překvapení kola Novara je čtyři kola před koncem stále předposlední a od záchrany ji dělí osm bodů.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 26.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,130 25,250
USD 23,330 23,510
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma