Dnes je pátek 26. dubna 2024., Svátek má Oto
Počasí dnes 0°C Polojasno

Hokejista Modrý dostal za faul trest na pět utkání

Hokejista Modrý dostal za faul trest na pět utkání
V plzeňské ČEZ Areně se v úterý 10. ledna 2012 odehrála dohrávka 18. kola hokejové Tipsport extraligy mezi celky HC Plzeň 1929 a HC Mounfield České Budějovice. Na snímku Jaroslav Modrý. ROMAN TUROVSKÝ / MEDIAFAX | zdroj: tisková zpráva

Plzeňský obránce Jaroslav Modrý byl potrestán disciplinární komisí Asociace profesionálních klubů ledního hokeje zákazem startu na pět utkání za faul na kladenského útočníka Petra Kafku z nedělního utkání 50. kola extraligy. Indiáni se musejí obejít bez jednačtyřicetiletého Modrého ve zbývajících třech duelech základní části i ve dvou zápasech čtvrtfinále.

Modrý fauloval unikajícího Kafku dvanáct sekund před koncem utkání, v němž domácí Plzeň v té době prohrávala už 0:4. Modrý sekl kladenského útočníka hokejkou přes záda, sudí Milan Minář s Robinem Šírem za zákrok nařídili trestné střílení, které Kafka neproměnil. Modrý byl vyloučen na pět minut a do konce utkání. httpv://youtu.be/1SpogZxf_Ng Disciplinární komise se zabývala zákrokem Modrého v pondělí ve zkráceném řízení a následně vynesla sankci za napadení holí. Takto vysoký trest udělila už popáté v sezoně. Na konci října jej dostal kladenský bek Libor Procházka za zákrok kolenem na pardubického útočníka Radovana Somíka, v polovině prosince zase litvínovský forvard Martin Ručinský za zákrok hokejkou na Jaroslava Svobodu z Komety Brno. V lednu sáhla disciplinárka k pětizápasovému trestu pro zadáka Komety Brno Jiřího Vašíčka po faulu loktem na hlavu na českobudějovického Davida Kuchejdu. V únoru byl takto suspendován mladoboleslavský forvard Zdeněk Bahenský také za zákrok loktem do oblasti hlavy a krku na kladenského Milana Hluchého, ale po odvolání Bruslařského klubu mu následně disciplinární komise trest snížila na tři zápasy. Modrý bude Plzni chybět v dnešní dohrávce 43. kola v Mladé Boleslavi, v pátečním duelu 51. dějství proti Pardubicím i v nedělním závěrečném 52. kole v Liberci. Absentovat bude i v obou domácích duelech Plzně ve čtvrtfinále v sobotu 10. března a o den později. Do hry se může vrátit až ve třetím duelu série ve středu 14. března.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 26.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,130 25,250
USD 23,330 23,510
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma