Dnes je pátek 26. dubna 2024., Svátek má Oto
Počasí dnes 12°C Polojasno

Blíží se zavedení videa do fotbalu. IFAB vyzkouší dva systémy

Blíží se zavedení videa do fotbalu. IFAB vyzkouší dva systémy
VANCOUVER, CANADA - JANUARY 23: Julieth Arias #1 of Costa Rica reacts to an own goal against Canada during the 2012 CONCACAF Women’s Olympic Qualifying Tournament at BC Place on January 23, 2012 in Vancouver, British Columbia, Canada. (Photo by Jeff Vinnick/Getty Images) | zdroj: tisková zpráva

Fotbalová pravidlová komise IFAB vyzkouší dvě technologie hlídající brankovou čáru. Dlouho diskutované opatření projde zatěžkávacím testem v dánské lize, konkurenční projekt pak ve finále menšího anglického poháru. Oba systémy projdou i testy při trénincích a ve výzkumných laboratořích.

Systém GoalRef, který operuje s údaji o magnetickém poli, si zkoušku odbude ve dvou duelech dánské ligy, nebo pouze v jednom a přidá se některé z nejbližších mezinárodních přátelských utkání. Obdobu tenisového "Jestřábího oka" budou testovat finalisté anglického Hampshire Senior Cupu, v němž se utkávají hlavně amatérské týmy. Při zbývajících testech budou výzkumníci simulovat nejrůznější podmínky včetně deště a mlhy, zajímat je bude i vliv mobilních telefonů na přesnost zařízení. Konečné rozhodnutí, zda se některá z technologií uplatní, by mělo padnout 2. července na zasedání IFAB.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 26.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,130 25,250
USD 23,330 23,510
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma