Dnes je pátek 26. dubna 2024., Svátek má Oto
Počasí dnes 12°C Polojasno

Šnajdr je loutkář, Jurásková ministerstvo neřídí, zlobí se Rath

Šnajdr je loutkář, Jurásková ministerstvo neřídí, zlobí se Rath
zdroj: tisková zpráva

Středočeský hejtman kritizoval současnou ministryni zdravotnictví Danu Juráskovou, že nic nedělá. Ministerstvo fakticky řídí náměstek Marek Šnajdr, tvrdí exministr zdravotnictví.

Poslanec a hejtman David Rath z ČSSD si nenechal ujít příležitost kritizovat současné vedení ministerstva zdravotnictví. "Zkušenosti s ministerstvem jsou tristní. Ministryně fakticky úřad neřídí, loutkářem je náměstek Marek Šnajdr," prohlásil v České televizi Rath.

Jurásková slova bývalého ministra zdravotnictví odmítla. "Velmi se mě dotýká kritika pana Ratha," zdůraznila ministryně.

Rovněž Šnajdr, který byl na ministerstvu již za ministra ODS Tomáše Julínka, s Rathovou kritikou nesouhlasil. "Nejsem překvapen. Pan Rath nemá žádný argument. Pouze napadá ostatní," řekl Šnajdr.

Spor o onkologa

Rath především kritizoval odvolání zástupce ředitele brněnského Masarykova onkologického ústavu. "Ministerstvo nechalo ze dne na den vyhodit pana profesora Žaloudíka," podivil se Rath.

Moderátor diskuse Václav Moravec namítl, že onkologa Jana Žaloudíka odvolal šéf ústavu Jiří Vorlíček. Rath tvrdí, že za odvoláním Žaloudíka je politický boj. Lékař je totiž uvažovaným kandidátem ČSSD do Senátu. Měl by se postavit exministrovi zdravotnictví ODS Tomáši Julínkovi.

Jurásková odmítla, že by za odovláním Žaloudíka stála. "V žádném případě jsem nevyvíjela tlak na šéfa Masarykova onkologického ústavu," ohradila se ministryně.

www.parlamentnilisty.cz