Dnes je úterý 19. března 2024., Svátek má Josef
Počasí dnes -3°C Jasno

Nech si narůst Hitlerův knír, ty nácku, vzkázal Putinův propagandista německému kancléři

Nech si narůst Hitlerův knír, ty nácku, vzkázal Putinův propagandista německému kancléři
Vladimir Putin vyznamenává svého dvorního propagandistu Vladimira Solovjova. | zdroj: Profimedia

Moderátor ruské státní televize Vladimir Solovjov, hlavní tvář putinovské propagandy, přirovnal v pátek ve svém diskusním pořadu německého kancléře Olafa Scholze k Hitlerovi a prohlásil Německo za legitimní cíl ruských zbraní.

Tímto způsobem reagoval na rozhodnutí německé vlády, která po tlaku spojenců a dlouhém váhání svolila s dodávkami tanků Leopard 2 a 1 ukrajinské armádě.

Své vystoupení, jak má ve zvyku, prokládal moderátor nenávistnými výkřiky a výhružkami.

Ukrajinu popsal Solovjov jako „banderovského bastarda hýčkaného (západními) pány“.

„Dávají jí (Ukrajině) tanky… Chce mi snad někdo tvrdit, že Německo není naším legitimním cílem? Německo – země, která vyhlásila válku Rusku a jejímu hlavnímu městu!... Oni na nás poslali tanky a myslí si, že budeme ničit pouze jejich tanky…!“ křičel a svůj projev provázel excentrickými gesty.

„Scholzi, nech si narůst Hitlerův knír, ty nácku!“ vzkázal přitom během svého diskusního pořadu „Večer s Vladimirem Solovjovem“ německému kancléři.

Solovjov je hlásnou troubou Putinova režimu. Promlouvá často ze státní televize, kde moderuje několik pořadů. Od Putina dostal státní vyznamenání a Evropská unie ho zařadila na svůj sankční seznam jako člověka, který má podíl na agresi proti Ukrajině.

Od začátku ruské invaze na Ukrajinu volá po nasazení jaderných zbraní proti Západu. Tento týden navrhl jaderný úder na polských hranicích.

„Potřebujeme obnovit testy jaderných zbraní, opustit všechny dohody o zákazu jaderných zkoušek. Musíme provést ukázkovou zkoušku strategických jaderných zbraní,“ prohlásil a varoval, že pohár ruské trpělivosti se Západem přetekl.

Jadernou zbraň by Rusko podle Vladimira Solovova mělo použít u „vstupu do Polska“, aby se Západu z tohoto státu zabránilo zásobovat Ukrajinu.

Zdroje:
NEXTA, Twitter/@Gerashchenko_en