Dnes je středa 1. května 2024.
Počasí dnes 10°C Polojasno

Nečasova nevraživost vůči Bártovi je jen hra, míní véčkař

Nečasova nevraživost vůči Bártovi je jen hra, míní véčkař
zdroj: Mediafax

Premiér Petr Nečas nešetří silnými slovy na téma vstřícnosti svého ministra dopravy vůči opoziční ČSSD. V případě zvolení jihomoravského hejtmana Michala Haška předsedou mohou prý socialisté od VV očekávat přátelský vztah.

Podle východočeského lídra VV Jana Hrdiny na tom není nic zvláštního. Strana by v takovém případě chtěla být jakýmsi komunikačním kanálem na trase vláda-opozice.

Jan Hrdina považuje současnou nevraživost Nečase vůči Bártovi za další z her, kterou proti VV hraje nejsilnější vládní strana. "Nechápu proč. My se nestandardně rozhodně nechováme. Vzhledem k naší středové orientaci bychom měli být komunikačním kanálem vlády a opozice," vysvětluje Hrdina pro ParlamentníListy.cz to, co mnozí považují za faktické sbližování VV a ČSSD.

Vstřícnost VV ale má svou podmínku. Komunikovat s ČSSD se i podle Hrdiny podaří jen tehdy, pokud bude do jejího čela zvolen Michal Hašek. To ostatně naznačil i sám ministr dopravy Vít Bárta, sklidil za to ale ostrou kritiku zevnitř největší levicové strany.