Dnes je úterý 19. března 2024., Svátek má Josef
Počasí dnes -3°C Jasno

Články autora

Jakub Procházka

Zpravodajství

Kočí: Trapné. VV trojčí, aby nebylo vidět na Bártův průšvih

Jakub Procházka 28. 6. 2011
Věci veřejné a jejich chování už dlouho nikdo nechápe. Jejich neustále se měnící požadavky, stále další a další ultimáta, připomínky ke státnímu rozpočtu opět formulované jako nůž na krk jsou záhadou.
Zpravodajství

Ultimátum VV nebere nikdo vážně. TOP 09, levice ani premiér

Jakub Procházka 27. 6. 2011
Vládní koalice se zmítá v největší krizi od doby svého vzniku. Poslední den v červnu vyprší ultimátum, které daly VV svým koaličním partnerům. A především TOP 09 už došla trpělivost. Nejvyšší představitelé opoziční ČSSD však příliš v rozpad koalice nevěří. A nejsou sami.
Zpravodajství

Benda (ODS) připustil nejen menšinovou vládu, ale i předčasné volby

Jakub Procházka 27. 6. 2011
"Jsou to tradiční koaliční tanečky. VV pořád hledají nějaké problémy, pořád se na sebe snaží upoutávat pozornost. Pevně ale věřím, že převládne zdravý rozum a ochota spolupracovat," reagoval poslanec ODS Marek Benda pro ParlamentníListy.cz na dotaz, zda to tentokrát myslí Věci Veřejné s odchodem z vlády vážně.
Zpravodajství

Za chvíli budou chtít Němci Hradčany! Křik kvůli prodeji paláce

Jakub Procházka 24. 6. 2011
Česká vláda schválila záměr prodeje Lobkovického paláce, který léta slouží jako německé velvyslanectví. Prodej paláce - této historické památky - Německu vyvolává i mezi českými politiky zcela rozdílné reakce, o které se podělili s ParlamentnímiListy.cz.
Zpravodajství

Bárta skončí v rukou policie. Pro jeho vydání bude i TOP 09

Jakub Procházka 24. 6. 2011
Protikorupční policie v pátek do sněmovny doručí žádost o vydání Víta Bárty. Exministru dopravy hrozí, že k němu opravdu dojde. Dá se předpokládat, že opozice záchranný kruh Bártovi nehodí a poslanecký klub TOP 09 bude pro jeho vydání hlasovat určitě.
Zpravodajství

Otec babyboxů k OSN: Nechám je vytrhnout ze zdí a zlikvidovat

Jakub Procházka 23. 6. 2011
Součástí aktuální zprávy Výboru OSN pro práva dítěte (CRC) byla také výzva určená ČR, aby přestala používat babyboxy, protože odporují mezinárodní Úmluvě o právech dítěte. To vyvolalo značnou vlnu nevole, nejen u zakladatele babyboxů v Česku Ludvíka Hesse.
Zpravodajství

Rušno ve VV: Radikální místopředseda odsoudil vlastní ministry

Jakub Procházka 23. 6. 2011
Místopředsedovi Věcí Veřejných Tomáši Jarolímovi se nelíbí práce dvou ministrů, zastupujících v Nečasově vládě nejmenší vládní stranu. Kromě Radka Šmerdy, který je nestraníkem a VV beztak chtějí jeho výměnu, se ale Jarolím obul i do Kamila Jankovského.
Zpravodajství

Sociolog: Penzijní reforma je nastavena tak, aby Češi vyhynuli

Jakub Procházka 22. 6. 2011
Podle sociologa Pavla Rusého, který se mimo jiné podílel i na jednání o penzijní reformě za Věci veřejné, je současný návrh důchodové reformy nastaven tak, aby vedl k ´vyhynutí národa´.