Dnes je pátek 19. dubna 2024., Svátek má Rostislav
Počasí dnes -2°C Slabý déšť

Malý klavírní génius složil valčík pro nemocné koronavirem

Malý klavírní génius složil valčík pro nemocné koronavirem
Stelios Kerasidis v sedmi letech složil valčík určený lidem zasaženým pandemií koronaviru | zdroj: YouTube.com

Sedmiletý Řek Stelios Kerasidis naplno využil volný čas během karantény a napsal klavírní skladbu Izolační valčík. Věnoval ji všem lidem postiženým pandemií koronaviru.

"Ahoj, jmenuji se Stelios. Buďme ještě o trošičku trpělivější a už se zase brzy budeme koupat v moři," představí se na videu sedmiletý chlapec, sedne ke klavíru a začne hrát.

Mladý virtuos Karasidis se narodil do rodiny klavíristů a první koncert před publikem odehrál teprve ve svých třech letech. V pěti vystoupil s Chopinovou skladbou Waltz in A Menor v newyorské Carnegie Hall, loni pak hrál v Royal Albert Hall v Londýně. Navíc skládá i vlastní díla, na kontě má dvě skladby věnované sestrám.  

Nemoc Covid-19 a opatření, která mají jejímu šíření zabránit, ho inspirovaly ke složení třetí skladby. Jeho Izolační valčík je určen všem, kdo jsou nějak zasaženi pandemií koronaviru, ať už přímo nemocí, nebo minimálně izolací. Ta je v Řecku ještě přísnější než v Česku a minulý týden vláda zakázala i koupání v moři, proto v úvodu zmiňuje právě moře. 

zdroj: YouTube.com

Zdroje:
The Guardian