Dnes je pátek 26. dubna 2024., Svátek má Oto
Počasí dnes 12°C Polojasno

Filmová filharmonie startuje novou výroční sezónu

Filmová filharmonie startuje novou výroční sezónu
Filmovou filharmonii bude dirigovat Josef Kurfiřt | zdroj: Tisková zpráva

Superman, E. T. - Mimozemšťan, Star Wars či Harry Potter - to je jen částečný výčet titulů, jejichž skvělá hudba zazní na koncertě Filmové filharmonie k poctě světoznámého skladatele Johna Williamse. Tento velikán filmové hudby letošní rok oslavil významné životní jubileum, a proto se Filmharmonie rozhodla věnovat další koncert jeho nezapomenutelné hudbě. Již 1. října zazní v pražském Rudolfinu to nejlepší z pera Johna Williamse.

Koncerty Filmové filharmonie mají vždy pečlivě sestavenou dramaturgii, což se povedlo také při tvorbě programu tohoto koncertu. „Každý tematický koncert se snažím vylepšovat či obměňovat tak, aby i naši skalní fanoušci od nás stále slyšeli nějakou novinku. Tento připravovaný program není výjimkou, posluchači se mohou těšit třeba na suitu z filmu Navždy a daleko nebo hudbu z filmu Gejša,“ slibuje ředitel orchestru a dramaturg Matěj Lehár.

Filmovou filharmonii bude dirigovat Josef Kurfiřt. Mladý talentovaný dirigent spolupracoval s Filmharmonií již několikrát, naposledy na velmi úspěšném koncertě složeném z hudby ze světa Star Wars také z pera Johna Williamse.

Filmová filharmonie je český symfonický orchestr, který se soustředí na koncertní provedení světové filmové hudby. V sezóně 2022/23 chystá Filmharmonie velmi pestrý program, představí několik nových tematických programů, posluchači se tak mohou těšit na osvědčenou klasiku i ty nejoblíbenější skladby. Orchestr touto sezonou oslaví 10 let na české hudební scéně.

Program naleznete na stránce koncertu.

Zdroje:
Inzerce