Dnes je úterý 19. března 2024., Svátek má Josef
Počasí dnes -3°C Skoro jasno

Extrémní rodinný výlet! Dobrodruzi vzali své malé děti na třítisícovku

Extrémní rodinný výlet! Dobrodruzi vzali své malé děti na třítisícovku
Takový běžný rodinný výlet během prodlouženého víkendu, ne? | zdroj: Profimedia

Většina rodičů zažívá lehké obavy, když jejich tříleté dítě šplhá po provazové pyramidě až na vrchol. Britové Jessica a Leo Houldingovi mezi ně ale rozhodně nepatří. Své dvě malé děti s sebou vzali na výstup na 3308 metrů vysokou, ne zrovna snadno dostupnou horu Piz Badile. Sedmiletá Freya dokonce příkrou horu zdolala zcela sama!

Každý si rodinnou dovolenou představuje trochu jinak. Protože se otec rodiny Leo Houlding živí jako profesionální horolezec a jeho manželka je taktéž milovnice horolezectví, vedou své děti od narození k tomu, aby se hor nebály a měly je v oblibě stejně jako oni.

Postupně tak sedmiletou Freyu a tříletého Jacksona zasvěcují do tajemství horolezectví. Svým odvážným, pro někoho nezodpovědným dobytím skalního masivu na hranicích Švýcarska a Itálie se navíc zapsali do historie.

Tedy spíš jejich děti. Malý Jackson, kterého většinu času nesla matka v krosně na zádech, je nejmladším člověkem, který horu Piz Badile zdolal. A Freya je nejmladším člověkem, který horu zdolal bez pomoci - sám s vlastním vybavením.

Výstup rodině trval tři dny a na vrcholu děti čekala zasloužená odměna v podobě sladkostí. 

Zdroje:
Profimedia