Dnes je středa 1. května 2024.
Počasí dnes 10°C Polojasno

Výzva pro rodiny s dětmi - poznejte české hory!

Výzva pro rodiny s dětmi - poznejte české hory!
Placeholder | zdroj: tisková zpráva

CK Alpy po letošní léto přišla s jedinečnou nabídkou programů pro rodiny s dětmi, když vydala speciální katalog zaměřeny na poznávání našich horských oblastí. Jedná se většinou o víkendové akce, které jsou určeny milovníkům turistiky, zájemcům o lezení i všem těm, kteří budou mít zájem absolvovat spolu se svými dětmi kupříkladu i sjezd Sázavy na raftech.

Smyslem těchto nabídek je kromě jiného i zaměření na přípravu mládeže a rodin s dětmi pro pobyt v našich horských oblastech, ale i v nižších polohách, seznamování s různými druhy nebezpečí, jejich rozpoznávání, i zvýšení odolnosti,“ vysvětluje Ing. Ladislav Jirásko, ředitel CK Alpy.

Programy s odborníky

Programy vznikaly na základě diskuzí a dohod se zkušenými vedoucími a instruktory z několika míst republiky, kteří pracují s dětmi nebo mládeží a kteří mají zkušenosti při práci s rodinnými kolektivy.

Tito dobře znají detailní problémy práce s dětmi, jsou rovněž autory a zároveň garanty předkládaných programů.

Partnery při realizaci úvodní etapy tohoto projektu, který proběhne v letním období tohoto roku jsou Akimova školička ze Zvole z okresu Praha západ, horolezecký klub SKOBA ze západočeského Stříbra i horolezecké oddíly z Chomutova a z Kadaně.

„Všechny se specializují na práci s dětmi a rodiny s nimi. Jejich vedoucí a instruktoři zajišťují poznávací i sportovněji pojaté programy pro členy svých klubů nejenom v ČR, ale i v zahraničí – především v blízkých alpských oblastech,“ dodává ředitel Jirásko.

Pár dobrých tipů

Projekt by měl pokračovat i v dalších obdobích – příští nabídka by měla obsahovat i zimní túry na sněžnicích nebo programy v zimní přírodě se stavbou iglů, plánuje se i zimní stanování.

„Již dnes víme,“ přiznává Jirásko,“ že na další období přistoupí k tomuto  projektu další kluby a oddíly, které tato průkopnická myšlenka zaujala. Zájem projevují i pražské školy, kterým se velmi líbí představa  jarních prázdnin v takovéto podobě  .

Z letošní nabídky vybíráme třeba víkend na skálách u Vranova. Pár kilometrů od Stříbra se nad údolím Mže nachází skalní útvar, který je méně známou lezeckou oblastí. Je zde několik cest vhodných i pro děti a začátečníky, večery se neobejdou bez táboráků a kytar.

Rafting  se pak bude konat v červnu i červenci na jedné z nejkrásnějších řek Čech, Sázavě. Předpokládaný program zahrnuje její sjíždění na raftech v úseku z Týnce nad Sázavou do Pikovic, což je nejzajímavější úsek řeky Sázavy. Vhodné pro jednotlivce, rodiny s dětmi od 3 do 15 let. Více na: www.poznejceskehory.cz.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 1.5.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,070 25,170
USD 23,540 23,680
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma