Dnes je pátek 26. dubna 2024., Svátek má Oto
Počasí dnes 12°C Polojasno

Starosta chtěl uplatit novináře z Primy. Dopadl bídně

Starosta chtěl uplatit novináře z Primy. Dopadl bídně
zdroj: tisková zpráva

Starosta třetího pardubického obvodu Ján Kasič z ČSSD se snažil předáním úplatku ve výši 60 tisíc korun zastavit natáčení reportáže TV Prima. Žurnalisté si ale předání peněz natočili skrytou kamerou.

Během pondělí policie z Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu zadržela starostu třetího pardubického obvodu Jána Kasiče z ČSSD a vydavatele místního periodika Patriot Svatopluka Kodeta. Oba muži se údajně pokusili uplatit štáb televize Prima a novináře Janka Kroupu, kteří o starostovi chystali reportáž do pořadu Soukromá dramata.

Informaci zveřejnila stanice Prima, která vše dokazuje nahrávkou, na které je údajný úplatek předáván. Peníze měly novinářům „zalepit ústa".

Já nic, já muzikant

"Co s tím mám já společného?" ohradil se Kasič, když ho Prima se záznamem konfrontovala. I Kodet odmítl, že by šlo o peníze za zastavení reportáže, navíc popřel, že by o chystaném pořadu věděl. Již v pondělí večer se sešel zastupitelský klub Kasičovy mateřské sociální demokracie a vyzval podezřelého starostu k rezignaci na všechny veřejné posty. Zastupitelé mluví o selhání jednotlivce.

Celý článek na ParlamentniListy.cz