Dnes je pátek 26. dubna 2024., Svátek má Oto
Počasí dnes 12°C Polojasno

Povzneste své stolování na novou úroveň – štědrovečerní večeře v restauraci Phenix-Cafe

Povzneste své stolování na novou úroveň – štědrovečerní večeře v restauraci Phenix-Cafe
zdroj: tisková zpráva

V pražském centru je míst, kde se dá dobře najíst hodně, těch kde se dá najíst špatně a draze, je ještě víc. Dnes Vám představujeme restauraci Phenix-café, která je malinko jiná. Už jen motto „Povzneste své stolování na novou úroveň“ hovoří za vše.

Umístění v těsné blízkosti Karlova mostu (200m), s nádherným výhledem na Pražský Hrad je pro večerní posezení s přáteli ať už jídla, kávy či vínka ideální. Navíc díky spolupráci s divadlem Na Zábradlí získáváte výhodnější cenu oproti vstupence a můžete tak sdílet nově nabyté zážitky.

Interiér působí útulným a klidným dojmem. Intimní zákoutí, stolečky pro dva, jednoduché sezení u stolu pro partu kamarádek ve spojení s chytrým a vkusným osvětlením se perfektně doplňují. Sezení je různorodé, můžete si tak vybrat dle Vaší nálady mezi elegantně a útulně působícími sedačkami nebo spíše modernímu posezením u stolů se skleněnými deskami.

Obrázek zdroj: tisková zpráva

Pro ty, kteří chtějí soukromí a krapet luxusu navíc je k dispozici salónek L´Amour (nebo také Zlatý salónek), který poskytne zázemí až pro osm osob. Je je obložen zlatým čalouněním a působí jako z filmů o gangsterech, kdy si ty největší bossové domlouvají svoje podloudné aktivity skrytí právě v takových salóncích. Každopádně, i když podloudné aktivity neplánujete, určitě oceníte diskrétnost, kterou tento salónek zaručuje.

Phenix také poskytuje možnost pronajmutí intelektuálního salónku pro prezentace, jednání či tiskovky pro zhruba patnáct osob. Pokud Vaše akce, oslava, party bude větší, je možné pronajmutí celého patra až pro čtyři desítky přátel či kolegů a jestli vám ani tohle nestačí, celá restaurace poskytuje až stovku míst a můžete si ji zarezervovat pouze pro sebe. Speciální akce, menu, nebo jiná zábava se dá bez problémů dohodnout tak, aby bylo vyhověno všem Vašim přáním.

Když jste se seznámili s prostředím, je na čase představit člověka, který se stará o to, aby uspokojil Vaše chuťové buňky. Hlavním mozkem a srdcem kuchyně je vždy kuchař. V Phenix Cafe je to Robert Nerad, který před nástupem do Phenix Cafe pracoval také jako sous-chef v hotelu U Koně, chef de partie v restauraci Flambée či executive chef v restauraci U Kolowrata. Robert vkládá do každého pokrmu nejen chytře vyšperkované kombinace chutí, ale také citlivou snahu učarovat kromě chuťových buněk také dalším Vašim smyslům. Každý jím připravený pokrm je proto nejen dokonalou pastvou pro oči ale také svůdnou volavkou pro váš čich. Pokud patříte k té části populace, která neví, co to takový sous-chef je, stačí asi říci, že Robert ví, co dělá a jídlo zaujme na více úrovních.

Obrázek zdroj: tisková zpráva

Pokud se nemůžete rozhodnout, které jídlo ze stálého jídelního lístku ochutnat, sestavil pro Vás Robert Nerad speciální tří či pětichodové degustační menu.

Ať už chceme, nebo ne, opět jsou ve vzduchu vánoce a většina z nás má někdy potřebu zmizet od každoročního šílenství a Phenix-Cafe si toto dobře uvědomuje. Proto je na prosinec připravena sezónní vánoční nabídka tradičních jídel malinko jinak. Na týden od štědrého dne do Silvestra je pro ty odvážnější a bez předsudků připraven týden šnečích specialit, které jsou specialitou a tradicí restaurace Phenix-Cafe už několik let. Záleží jen na Vás a na Vaší chuti zda si dáte restované šneky se šalotkou, dušené šneky na tymiánu s česnekem nebo pečené šneky na másle.

Obrázek zdroj: tisková zpráva

Na štědrý den je pro Vás připraveno speciální vánoční menu. Nebudete-li mít čas na přípravu vánoční večeře, přijďte si pochutnat například na Robertově vánoční rybí polévce, či candátovi s bramborovým pyré.

Za zmínku též stojí silvestrovské menu, a tak nemáte-li ještě jasno, kde strávit poslední letošní večer, přijďte přivítat Nový rok s námi do restaurace Phenix-Cafe.

Prosinec začne ve Phenix-Cafe neobvykle specialitami z černého kořene. Černý kořen pochází původem ze Španělska a ke kulinárním účelům se začal využívat v 16. století.  Má jemnou chuť podobnou pastináku, je lehce stravitelný a na 100g obsahuje pouhých 14 kalorií. Sezóna je od podzimu do jara a je mrazuvzdorný.

Obrázek zdroj: tisková zpráva

Je vidět, že v samém centru Prahy jdou pořád najít místa, která se snaží zavděčit vybíravé klientele a Pražské gastronomii to rozhodně prospívá. Servis na úrovni a kuchař s fantasií dokáží ve spojení s příjemným interiérem divy a večer strávený v tomto podniku vás určitě příjemně naladí. TĚŠÍME SE NA VÁS!