Dnes je pátek 26. dubna 2024., Svátek má Oto
Počasí dnes 12°C Polojasno

Zeman dál hazarduje se svým zdravím, jí tučné a pije alkohol

Zeman dál hazarduje se svým zdravím, jí tučné a pije alkohol
Miloš Zeman | zdroj: Isifa.com

Deník Blesk informoval o tom, že si prezident Miloš Zeman dal během výstavy Jazzové sekce k 45. výročí srpna 1968 řízek a víno. Porušil tak podle bulvárního listu doporučení svého lékařského konsilia, podle něhož nemá jíst tučné a pít alkohol. 

K řízku si ovšem dal celozrnný rohlík a několik kousků zeleniny. Tím naplnil jeden ze svých bonmotů: „Můj vztah k zelenině je veskrze pozitivní. Žádám ovšem, aby mezi mne a ji byl vsunut transformační mezičlánek, který se jmenuje prase,“ řekl před lety.

 

Prezident Zeman trpí stejně jako další milion Čechů cukrovkou. Ta jen vloni zabila 24 tisíc lidí. Blesk oslovil lékaře, aby zjistil, co hrozí těm, kteří nedají na jejich radu. V krajním případě nemocným hrozí slepota, ale to až poté, co se dostaví zamlžené vidění, problémy s vnímáním, zmatenost a malátnost. Typickým důsledkem cukrovky je i „diabetická noha“, tedy bolesti, záněty či postižení kloubů, které vedou k necitlivosti, bolestem a nakonec k amputaci.

Prezident Zeman už teď trpí ztrátou citu v nohách. Podle Blesku se může brzy objevit i v rukou a nelze to léčit, lze jen zpomalit průběh. U cukrovkářů se také mohou projevit poruchy trávení, které se řeší další dietou, či poškození ledvin. To se zpravidla projevuje více či méně bolestivými záněty, případně selháním celého orgánu.  

Zdroje: