Dnes je pátek 26. dubna 2024., Svátek má Oto
Počasí dnes 12°C Polojasno

Vlogování je v kurzu: Pusť se do něj díky špičkovému smartphonu od Huawei

Vlogování je v kurzu: Pusť se do něj díky špičkovému smartphonu od Huawei
zdroj: Huawei

Kdo zná sociální sítě, vlogy mu určitě nejsou cizí. Jde o jednoduchý videoformát, který se za poslední roky na sociálních sítích stal mimořádně populárním. S neustále rostoucí popularitou platforem s krátkými videy jako je TikTok nebo Instagram reels, přišly nové příležitosti, jak odprezentovat svůj obsah a zaujmout publikum jako nikdy dříve. Tento nový trend však přináší i nové požadavky: sledující chtějí obsah, který je krátký, ale zároveň dostatečně působivý na to, aby zaujal v průběhu neustále se zmenšujícího intervalu pozornosti diváka.

Pokud chceš udržet krok s rychle se vyvíjejícím světem vlogů, sáhni po spolehlivém smartphonu s dobrým fotoaparátem. Přesně takovém, jakým je ku příkladu Huawei nova 10 Pro, která byla navržena tak, aby celý proces vlogování maximálně zjednodušila. Tento chytrý telefon v sobě spojuje vše pro pohodlnou a vysoce kvalitní produkci videí pro různé platformy. Můžeš natáčet, upravovat a publikovat obsah zároveň. Níže najdeš některé z mnoha způsobů, kterými může Huawei nova 10 Pro zlepšit tvůj zážitek z tvorby krátkých videí pro TikTok nebo Instagram.

Fotoaparát s profesionálními funkcemi

Díky funkci Huawei Multi-Vision Photography je smartphone nova 10 Pro vybavený vysoce kvalitním objektivem s dvojitým předním fotoaparátem a prvním předním fotoaparátem v odvětví s funkcí Instant AF s Quad Phased Detection (QPD), díky kterému je každý záběr profesionálně ostrý. Čočka je poprvé vybavená předním ultraširokoúhlým objektivem s automatickým ostřením s rozlišením 60 MP, které podporuje 100-stupňový širokoúhlý záběr a kvalitu videa v rozlišení 4K. Kromě toho je přední kamera vybavená i selfie videem s 0,7 až 5-násobným přiblížením. 

Nova 10 pro_mensi zdroj: Huawei

To znamená, že technologie předního fotoaparátu nova 10 Pro nabízí nejen prvotřídní kvalitu videa, ale hravě zvládne i pokročilé záběry na profesionální úrovni. Např. beauty vlogeři si mohou přiblížit detaily své pleti či make-upu až 5x. A díky vysokému rozlišení předního fotoaparátu se nemusí při přibližování či oddalování videa obávat kompromisu v jeho kvalitě.

Vyrobit si vlog na malebném turistickém místě bude také procházkou v růžovém sadu. Přední kamera Huawei nova 10 Pro má totiž širokoúhlé zorné pole v rozlišení 4K.

“Vždy ocením, když má smartphone kvalitní přední fotoaparát. Miluji, když si můžu udělat hezké selfie, ať už sama nebo s přáteli, a výsledek je hned na první pokus úžasný,” komentuje novinku česká miss Nikol Švantnerová. 

Dvě perspektivy v jednom okamžiku

Smartphone nova 10 Pro je vybavený několika kamerami, které umožňují paralelní přední a zadní natáčení i snímání Picture-in-Picture, tedy obraz v obraze. Ať jde o natáčení dlouhého vlogu nebo krátkého videa pro sociální sítě, zahrnout do videa různé perspektivy je teď snazší než kdykoliv dříve.

Funkce paralelního natáčení je užitečná i pro vlogery, kteří se specializují na recenze produktů nebo “unboxing” videa. S funkcí Dual-View Video můžeš současně nahrávat produkt i svou bezprostřední reakci, což ti mimo jiné ušetří i čas s postprodukcí.

V centru dění

Při používání zadního fotoaparátu si uživatelé mohou vybrat funkci Follow Focus, která zaostří na objekt a poté ho inteligentně sleduje. Když se v rámečku zobrazí osoba, fotoaparát ji bude automaticky sledovat. Pro více objektů v záběru mohou uživatelé manuálně klepnout a vybrat, na který objekt má zaostřit. Doba focusu je standardně 6 vteřin, ale fotoaparát bude objekt sledovat vždy, když se znovu objeví v záběru. 

Funkce Follow Focus je nejvhodnější pro natáčení obsahu, který vyžaduje hodně pohybu. Ať jde o cestovatelské video, cvičení nebo taneční choreografii. Nebudeš už muset opakovaně přenastavovat kameru, aby ses udržel/a v zorném poli. Objektiv pohotově sleduje a zachycuje každý tvůj pohyb, jako bys měl/a k ruce profesionálního kameramana.

Huawei_NOVA10_KV10 zdroj: Huawei

Úprava videa a speciální efekty

Smartphone Huawei nova 10 Pro rovněž přináší aplikaci Petal Clip pro vytváření videí jedním kliknutím. Aplikace navíc nabízí širokou škálu šablon a nástrojů pro úpravu videí. Pomocí špičkové technologie AI a knihovny médií Huawei můžeš také přidávat různé speciální efekty, nálepky, hudbu, písmo, zvukové efekty, přechody, animace a další zajímavé vlastnosti, aby byl tvůj vlog na sociální síti nepřehlédnutelný. Petal Clip se bez problému propojí se sociálními sítěmi, díky čemuž proběhne sdílení tvého obsahu online pomocí pouhých několika kliknutí. Díky integraci Petal Clip je teď ještě snazší přenést svá videa přímo do studia pro střih.

Jsi připraven/a posunout své vlogovací schopnosti na další úroveň? S pomocníkem Huaewei nova 10 Pro to zvládneš levou zadní. Smartphone se u nás prodává v barvách Starry Silver a Starry Black za doporučenou cenu 17 999 Kč. 

Zdroje:
Inzerce