Dnes je středa 24. dubna 2024., Svátek má Jiří
Počasí dnes 6°C Slabý déšť

Vladislav Husák skončil v nemocnici; jeho stav je prý vážný, ale stabilizovaný

Vladislav Husák skončil v nemocnici; jeho stav je prý vážný, ale stabilizovaný
Vladislav Husák | zdroj: Profimedia

Končící liberecký krajský policejní ředitel Vladislav Husák byl náhle hospitalizován. Policejní prezident Jan Švejdar na twitteru uvedl, že jeho stav je stabilizovaný, věří, že bude brzy v pořádku.

Husák se minulý víkend zúčastnil oslavy v teplickém hotelu, Švejdar ho poté k 1. únoru odvolal. Husák požádal o dovolenou a poté měl působit jako metodik Útvaru policejního vzdělávání a služební přípravy. Dál s ním pokračuje kázeňské řízení, které může vést až k propuštění ze služby či jinému, mírnějšímu trestu.

Česká televize uvedla, že Husákovi se ráno udělalo zle na policejní stanici v Kořenově na Jablonecku, kolegové zavolali záchranáře. S podezřením na interní onemocnění ho do nemocnice přepravil vrtulník. Jeho stav je podle ČT vážný. "Podle informací, které mám k dispozici, je stav Vladislava Husáka stabilizovaný a věřím, že bude brzy v pořádku," reagoval Švejdar.

Sobotní oslava podnikatele a bývalého vlivného politika ČSSD Petra Bendy v hotelu Prince de Ligne znamenala porušení několika vládních nařízení proti šíření koronaviru. Policejní prezident označil Husákovu účast na oslavě za neomluvitelnou. K vyvození osobní odpovědnosti Husáka vyzval kromě Švejdara také ministr vnitra Jan Hamáček (ČSSD). Husák se hájil tím, že v hotelu měl domluvené setkání se šéfem Národní sportovní agentury Milanem Hniličkou a se současným místopředsedou Rady České televize Jiřím Šlégrem o sportovní unii.

Hnilička po kritice rezignoval na poslanecký mandát. V čele agentury rozdělujícího miliardy korun na sport ale zůstal. Na funkci kvůli účasti na Bendově oslavě rezignoval také šéf fotbalových Teplic Petr Hynek či zastupitel města Teplice Michal Kasal.

Zdroje: