Dnes je sobota 27. dubna 2024., Svátek má Jaroslav
Počasí dnes 5°C Polojasno

Ukrajinské drony zničily sklad munice na Krymu

Ukrajinské drony zničily sklad munice na Krymu
Jedna z explozí na Krymu. | zdroj: NEXTA

Útok dronů v sobotu zničil sklad munice na Ruskem okupovaném ukrajinském poloostrově Krym.

Po výbuších ve skladu evakuovala ruská správa oblast v okruhu pěti kilometrů a zastavila provoz na krymské železnici. Ukrajinská agentura Unian píše, že zřejmě ze stejného důvodu byla v průběhu soboty dvakrát krátkodobě zastavena silniční doprava na mostě spojující Krym s pevninským Ruskem.

Ruskem dosažený šéf správy Krymu Sergej Aksjonov řekl, že útok nezpůsobil žádné ztráty na životech. Na záběrech zveřejněných v ruských státních médiích bylo vidět hustý oblak černého dýmu stoupající nad lokalitou.

Ukrajinská armáda oznámila, že jí podařilo v Krasnohvardijském okrese na Krymu zničit ruské vojenské sklady a sklad ropy.

Dopoledne byla asi na hodinu zablokována silniční doprava na Krymském mostě, ruská okupační správa toto opatření nijak nevysvětlily.

„Pohyb vozidel na Krymském mostě je dočasně zablokován. Občany na mostě a v kontrolní zóně prosíme, aby zachovali klid a řídili se pokyny pracovníků bezpečnosti dopravy,“ napsala správa na sociální síti Telegram úřady. Další přerušení dopravy pak oznámila kolem poledne.

Zdroje:
ČTK, NEXTA