Dnes je neděle 28. dubna 2024., Svátek má Vlastislav
Počasí dnes 5°C Polojasno

TV Barrandov devět hodin nevysílala. Dodavatel jí vypnul proud

TV Barrandov devět hodin nevysílala. Dodavatel jí vypnul proud
Jaromír Soukup s reklamou na svou televizi, ve které funguje jako hlavní moderátor. | zdroj: Profimedia

Kanály televize Barrandov v sobotu zhruba devět hodin nevysílaly. Firmu odpojil dodavatel od elektřiny. Ráno se místo vysílaného programu na kanálech objevil pouze monoskop.

Od 10:00 po napojení na záložní zdroje mohou diváci kanály firmy, mezi které patří TV Barrandov, Barrandov Krimi a Kino Barrandov, opět sledovat.

„Elektřina byla odpojena v noci z pátku na sobotu po jednostranném kroku dodavatele. Ten koncem týdne oznámil, že při nezaplacení dlužné částky ve stanoveném termínu přeruší dodávky o sobotní půlnoci. Mezitím jsme zprovoznili vlastní zdroje elektřiny a už v deset hodin ráno TVB opět vysílala. Divákům se za technické komplikace omlouváme,“ sdělila agentuře ČTK výkonná ředitelka televize Andrea Geyer.

Programy přestaly vysílat po 01:00 hodině. Na obrazovkách byly barevné pruhy, nápis Skupina Barrandov a čas.

Záložními zdroji elektřiny jsou podle informací ČTK velké dieselové agregáty.

Zadlužená společnost Barrandov Televizní Studio má kvůli exekuci zablokované bankovní účty a nemůže provádět finanční operace. Firma Jaromíra Soukupa, do které nedávno vstoupil investor Jan Čermák, získala v minulých dnech dočasnou ochranu před klíčovým věřitelem, který účty zablokoval.

Městský soud v Praze v pondělí povolil televizní společnosti využít nově vzniklého institutu individuálního moratoria, což firmě umožní ochranu před věřitelem a umožní jí dál fungovat.

Barrandov Televizní Studio ale musí do měsíce zpracovat restrukturalizační plán a ten předložit věřitelům.

Čermák od loňského října vlastní polovinu Soukupovy společnosti Empresa Media, pod níž vedle TV Barrandov spadají také časopisy Týden, Sedmička nebo Instinkt. Čermákova firma Servis-24 se specializuje na pomoc firmám zatíženým dluhy.

Televize Barrandov v posledních letech postupně začala ztrácet diváky, zatímco za rok 2017 vykázala mezi lidmi staršími 15 let sledovanost 8,66 procenta, o rok později už jen 6,91 procenta a za rok 2022 to už bylo pouze 3,21 procenta. S malou sledovaností souvisí také ekonomické potíže televize.

Zdroje: