Dnes je čtvrtek 25. dubna 2024., Svátek má Marek
Počasí dnes 10°C Polojasno

Tuze zvláštní klání: Soutěžící si lehají i pod kola traktoru

Tuze zvláštní klání: Soutěžící si lehají i pod kola traktoru
Pohoda pod koly? | zdroj: Profimedia

Rádi soutěžíte, ale nejste dobří v běhu, tanci ani pojídání švestkových knedlíků? Vymyslete si vlastní disciplínu, v které zazáříte! Alespoň tak působí některé výkony na venkovských "olympijských hrách" v Indii. 

Fantazii soutěžících se během třídenní akce možná meze nekladou, limitům jejich (a zvířecích) těl ano. 

Sportovní akce Kila Raipur Rural Olympics se koná každoročně ve vesnici Kila Raipur v Paňdžábu. A je na co koukat - byť při některých pohledech tuhne člověku krev v žilách. 

Klání je totiž někdy přehlídkou bizarních (ne)dovedností a pokusů o rekordy ve zvláštních odvětvích. Lidé se tu nechávají přejet traktorem, jiní borci zvedají závaží různými částmi svých těl.

V rámci historie her nechybí ani skákání skrze hořící obruč či údery palicí do srdce, čímž dotyčný závodník prokazoval svou odolnost a sílu. 

Zároveň se však pořádají i "tradičnější" akce - například závody psů či vozů tažených býky, taneční soutěže či prachobyčejné atletické disciplíny a přetahování lana. Mimochodem, soutěžení má dlouhou tradici - koná se už od první poloviny 20. století. A kromě domácích se těší i pozornosti cizinců. 

 

 

Zdroje:
Profimedia