Dnes je čtvrtek 28. března 2024., Svátek má Soňa
Počasí dnes 14°C Skoro zataženo

Terminátor, Rocky a ti další. Jak zestárli oblíbení akční hrdinové?

Terminátor, Rocky a ti další. Jak zestárli oblíbení akční hrdinové?
Arnold Schwarzenegger, Dolph Lundgren a Sylvester Stallone | zdroj: Profimedia

Léta běží a také hrdinové klasických akčních filmů se mění. Přibývají jim vrásky, svaly ochabují a postupující čas na nich zanechává stopu. Jak dnes vypadají někteří z nich? Míří do důchodu? 

Jejich tváře dobře známe. Některé filmy, ve kterých hráli, jsme viděli mnohokrát: Arnold Schwarzenegger, Sylvester Stallone, Steven Seagal nebo Dolph Lundgren. Kdo by neznal Barbara Conana, Terminátora, Ramba, Rockyho nebo filmy jako Aljaška v plamenech či Rudého škorpiona. 

Od jejich natočení už ale uplynula pěkná řádka let. Arnold Schwarzenegger za tu dobu stihl politickou kariéru jako guvernér státu Kalifornie, později se opět naplno vrhl do filmování. Sylvester Stallone se rovněž nevzdává a svoji filmovou kariéru ne a ne pověsit na hřebík. V roce 2019 se znovu vrátil k roli Ramba a znovu si zahrál i Rockyho. 

Na scéně se snaží udržet i Steven Seagal, byť už to není, co bývalo, a přibývající roky jsou na něm znát. O opakované návraty na filmové plátno se snaží i Dolph Lundgren, známý například z filmů Rocky IV, Zúčtování v Malém Tokiu či Univerzální voják. V roce 2018 si zahrál opět spolu se Sylvestrem Stallonem ve filmu Creed II.

Zdroje:
Vlastní