Dnes je čtvrtek 28. března 2024., Svátek má Soňa
Počasí dnes 14°C Skoro zataženo

Starostka Paříže chce žalovat stanici Fox News. Urazila prý její město

Starostka Paříže chce žalovat stanici Fox News. Urazila prý její město
Podle pařížské starostky Anne Hildagové televizní stanice Fox News pošpinila čest francouzské metropole | zdroj: Profimedia

Pařížská starostka Anne Hildagová plánuje podat žalobu na televizní stanici Fox New za to, že v souvislosti s útokem na časopis Charlie Hebdo uvedla, že se v Paříži nachází několik čtvrtí nebezpečných pro nemuslimy. Podle Hildagové tím utrpěla pověst města, Informovala o tom stanice CNN.

"Myslím, že se budeme muset obrátit na soud. Utrpěl obraz města a byla dotčena jeho čest," řekla Hildagová stanici CNN.

Stanice Fox News během svého vysílání o pařížských teroristických útocích uvedla, že v Paříži existují čtvrti, ve kterých se uplatňuje právo šaría, a bojí se proto do nich vstoupit nejen nemuslimové, ale dokonce i policie. Kanál dokonce své tvrzení dokreslil mapou, na níž bylo sedm takovýchto oblastní vyznačeno.

Podle mediálních odborníků je ale šance na úspěch u soudu mizivá.

Není to jediné město, které stanice slovy Hildagové "urazila". Guvernér amerického státu Louisiana a možný kandidát na amerického prezidenta Bobby Jindal ve vysílání Foxu prohlásil, že obdobná místa lze nalézt i napříč celou Velkou Británií.

Bezpečnostní expert Steve Emmerson tomu pak v jiném pořadu Fox News nasadil korunu, když prohlásil, že touto pro nemuslimy nebezpečnou oblastí je celé britské město Birmingham.

Britský premiér David Cameron prohlásil, že když tato slova slyšel, málem mu zaskočilo a měl pocit, že je prvního apríla. "Emmerson je prostě idiot," okomentoval jeho slova.

Na rozdíl od pařížské starostky žalobu na stanici podávat nechce a neplánuje to ani vedení města Birmingham.

Zdroje: