Dnes je pátek 26. dubna 2024., Svátek má Oto
Počasí dnes 13°C Polojasno

Na EURU 2012 proti Polákům, Řekům a Rusům

Na EURU 2012 proti Polákům, Řekům a Rusům
V pražské Generalli areně se 11. listopadu 2011 odehrála baráž o postup na fotbalové mistrovství Evropy 2012, Česko - Černá Hora. Na smímku Václav Pilař. MILAN KAMMERMAYER / MEDIAFAX | zdroj: tisková zpráva

Čeští fotbalisté se na červnovém mistrovství Evropy utkají ve skupině A s domácím Polskem, Řeckem a Ruskem. První utkání sehrají 8. června s Ruskem, o čtyři dny později se střetnou s Řeckem a skupinu zakončí proti Polsku. Všechny tři zápasy český tým sehraje ve Vratislavi. Rozhodl o tom los v Kyjevě.

Složení "české" skupiny udělalo radost především reprezentačnímu trenérovi Michalu Bílkovi, který si přál hrát právě s Polskem a Řeckem. Navíc vzdálenost 280 km na stadion do Vratislavi je velmi příznivá i pro fanoušky. Duel s Řeckem bude pro české fotbalisty možností pomstít se za porážku v semifinále ME 2004, kde Řecko nakonec senzačně získalo titul. Právě s Řeckem sehrají Bílkovi svěřenci na jaře přípravné utkání. S Polskem hrál český tým naposledy v kvalifikaci o MS 2010, kdy doma vyhrál 2:0, ovšem venku podlehl 1:2. Jediný vzájemný souboj s Ruskem se odehrál na mistrovství Evropy 1996, kde v základní skupině skončil remízou 3:3 zásluhou gólu současného manažera reprezentace Vladimíra Šmicra z poslední minuty. Češi se tímto výsledkem odrazili až ke stříbrným medailím. Velmi silnou skupinu B tvoří Nizozemsko, Dánsko, Německo a Portugalsko, ve skupině C se představí Španělsko, Irsko, Itálie, Chorvatsko a ve skupině D se utkají Ukrajina, Švédsko, Francie a Anglie. Šampionát začne příští rok 8. června, finále se odehraje 1. července v Kyjevě. Ze skupin postoupí první dva celky. Hrát se bude s míčem Tango 12 od firmy Adidas, který byl v pátek oficiálně představen. Složení skupin fotbalového mistrovství Evropy 2012 v Polsku a na Ukrajině: Skupina A (Varšava, Vratislav): Polsko, Řecko, Rusko, ČR. Skupinu B (Lvov, Charkov): Nizozemsko, Dánsko, Německo, Portugalsko. Skupina C (Poznaň, Gdaňsk): Španělsko, Itálie, Irsko, Chorvatsko. Skupina D (Kyjev, Doněck): Ukrajina, Švédsko, Francie, Anglie.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 26.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,120 25,240
USD 23,420 23,600
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma