Dnes je pátek 26. dubna 2024., Svátek má Oto
Počasí dnes 1°C Polojasno

Liberec po senzačním finiši udržel krok se Spartou

Liberec po senzačním finiši udržel krok se Spartou
V Liberci na stadionu U Nisy se v sobotu 25. února 2012 odehrálo 18. kolo fotbalové Gambrinus ligy mezi celky FC Slovan Liberec a 1. FK Příbram. Na snímku radost Liberce, vlevo Jiří Štajner a vpravo Lukáš Vácha. PETR ZBRANEK / MEDIAFAX | zdroj: tisková zpráva

Fotbalistům Liberce se povedl senzační obrat a v přímém souboji o druhé místo v lize porazili Mladou Boleslav 2:1 dvěma góly v nastavení. Udrželi tak krok se Spartou, na niž dál ztrácejí jen tři body.

Severočechy spasily až dalekonosné střely Gebre Selassieho a Bosančiče ze třetí minuty nastaveného času, do té doby hosté vedli gólem Kúdely ze 30. minuty. Mladé Boleslavi, která zatím vyhrála všechny tři jarní zápasy, proklouzla čtvrtá výhra doslova mezi prsty. Sparta v páteční předehrávce po dvou prohrách uspěla a zvítězila na hřišti poslední Viktorie Žižkov 2:0. Letenští alespoň částečně odčinili nezdary v Hradci Králové a doma s Plzní. V malém pražském derby jim pomohly trefy Přikryla a Kweukeho, pod které se nahrávkami podepsal Grajciar. Pro Žižkov to byla desátá ligová prohra za sebou. Bohemians jsou na tom i po změně trenéra podobně a v sobotu černou sérii prohrou 2:3 v Uherském Hradišti protáhli už na osm porážek. Nový kouč Jozef Weber však přece jen hru týmu oživil a "Klokani" dali poprvé v této sezoně dva góly na hřišti soupeře. Pod tím prvním je v zápise podepsán domácí Trousil, který zamířil do vlastní sítě. Pak Libor Došek dvěma trefami, z toho jednou z penalty, vývoj otočil a vlastní gól Žižky přinesl Slovácku první jarní výhru, neboť Bartek už jen snížil. Další velcí konkurenti v boji o záchranu si rozdělili body. České Budějovice, které už pět kol neprohrály, v Ostravě dokonce vedly zásluhou Javorka. Už po dvou minutách vyrovnal Droppa, ale víc Baník z převahy nevytěžil, jen Svěrkoš ještě nastřelil břevno.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 26.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,140 25,260
USD 23,390 23,570
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma