Dnes je pátek 26. dubna 2024., Svátek má Oto
Počasí dnes 1°C Polojasno

Chorvatku čekají doma problémy za její in flagranti s Irským fandou

Chorvatku čekají doma problémy za její in flagranti s Irským fandou
zdroj: tisková zpráva

Irský student, který zažívá svých 15 minut slávy, neboť na fotce ze zápasu Chorvatska s Irskem je zachycen s bujnou Chorvatkou a jejími vnadami, se dočká jistě po návratu domů uznání. Pro jeho protějšek to však bude horší, dotyčná Jelina Miksa je totiž zaměstnankyní státního úřadu a jejím nadřízeným se takovýto způsob reprezentace vůbec nepozdává. Informoval Chorvatský Večernij List.

Ministerstvo kultury, kde Jelina Miksa pracuje jako úřednice, nemá vůbec radost z takového chování a nechalo se slyšet, že dotyčnou po návratu potrestá dle příslušného správního řádu platného pro všechny státní zaměstnance. 

“Musíme zaujmout příslušná opatření, neboť státní zaměstnanec se musí odpovídajíce chovat,” řekla mluvčí ministerstva Nataša Petrinjaková. Dále prozradila, že zasedání etické komise proběhne ve středu či čtvrtek a na něm se rozhodne o dalším postupu.

Jelena společně se svojí sestřenicí Viktorijí cestovaly do Polska z malého severského města Krapina, aby podpořily Chorvatský národní tým v nedělním zápase, prvním ze skupiny C, který Chorvatsko vyhrálo 3-1.

"Ničeho nelituji … jediné co je pro mne důležití je, jak hrál náš tým. Musíme tenhle šampionát vyhrát,” řekla Jelena posléze.

Lokální buňka Helsinského Výboru pro lidská práva odsoudila zahájení disciplinárního řízení proti Jeleně jako "útok na její soukromí." 

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 26.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,140 25,260
USD 23,390 23,570
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma