Dnes je pátek 26. dubna 2024., Svátek má Oto
Počasí dnes 12°C Polojasno

Češi skončili na Channel One Cupu druzí

Češi skončili na Channel One Cupu druzí
V O2 areně v Praze proběhl 14. prosince 2011 společný trénink před turnajem Channel One Cup. Na snímku druhý zprava Alois Hadamczik. MACCIANI / MEDIAFAX | zdroj: tisková zpráva

Čeští hokejisté porazili ve svém závěrečném vystoupení na Channel One Cupu v Moskvě domácí Rusko 4:3 po samostatných nájezdech a na turnaji obsadili druhé místo. Skóre dramatického zápasu otevřel už po 31 vteřinách Roman Červenka, ale sborná vývoj otočila a dotahovat musel český tým - Červenka vyrovnal na 2:2, kapitán Tomáš Rolinek na 3:3. V nájezdech rozhodl Zbyněk Irgl.

Trenér Alois Hadamczik si pochvaloval bojovnost i celkové kvality českého mužstva, které jej dovedly na závěr moskevského turnaje k vítězství nad Ruskem. "Hráči předvedli, jakou výkonnost dovedou ze sebe dostat, jak dokážou hrát proti prvnímu celku Euro Hockey Tour," řekl. "Tým byl sebevědomý a chtěl vyhrát. Bojoval," pochvaloval si. Za velké a milé překvapení označil Hadamczik výkony nováčka Jakuba Krejčíka, které zařadily mladého beka pražské Slavie k nejlepším hráčům, a vůbec přístup celého týmu a jeho odhodlanost vyhrát. "Je jen dobře, že ti kluci, jakmile jednou oblečou reprezentační dres, tak odvádějí maximum, ač se řada potýkala se zraněním," podotkl. Například Lukáš Krajíček dohrál sobotní zápas s Finy s vykloubeným prstem, který nemohl ohnout, potíže měli i Zdeněk Kutlák a Kamil Kreps. Kouč ocenil i střelce vítězného gólu. "To, co provedl, nevyžaduje komentáře. Jeden gól krásnější než druhý. Vzal odpovědnost na sebe, jak se sluší a patří," složil Hadamczik poklonu Zbyňku Irglovi, úspěšnému střelci z nájezdů, který se ze tří pokusů ani jednou nemýlil. V zápase se blýskl i Roman Červenka dvěma góly nebo výborně chytající Jakub Štěpánek. Za hlavní však trenér považuje, že v rozhodujících chvílích zabralo celé mužstvo. Rusko - Česká republika 3:4 po sam. nájezdech (1:1, 2:1, 0:1 - 0:0) Branky a nahrávky: 8. Žerděv (Kalinin, J. Birjukov), 22. Těreščenko (Pěrežogin), 34. Radulov - 1. Červenka, 31. Červenka (Nakládal, Kašpar), 48. Rolinek (Němec, Průcha), rozhodující nájezd Irgl. Rozhodčí: Sjöqvist, Johansson (oba Švéd.) - Šeljanin, Sivov (oba Rus.). Vyloučení: 2:4. Využití: 1:1. Diváci: 14.000. Rusko: M. Birjukov - I. Nikulin, Kornějev, Grebeškov, Denisov, Kalinin, Višněvskij, Bělov, J. Birjukov - Radulov, Zubov, Širokov - Pěrežogin, Těreščenko, Žerděv - Tarasenko, Šipačov, Tichonov - Makarov, Bodrov, Kokarev. Trenéři: Zinetula Biljaletdinov, Valerij Bělov a Dmitrij Juškevič. Česká republika: Štěpánek - Němec, Čáslava, Kutlák, Trončinský, Nakládal, Krejčík - Průcha, Červenka, Rolinek - Petružálek, Vrána, Vondrka - Orsava, Kreps, Kašpar - Irgl, Pech, Hubáček - I. Rachůnek. Trenéři: Alois Hadamczik a Josef Paleček.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 26.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,140 25,260
USD 23,440 23,620
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma