Dnes je pátek 26. dubna 2024., Svátek má Oto
Počasí dnes 12°C Polojasno

Berdych smetl Verdaska a je v Madridu v semifinále

Berdych smetl Verdaska a je v Madridu v semifinále
V pražské O2 se 2. dubna 2012 konal trénink českých tenistů před čtvrtfinále Davis Cupu proti Srbsku. Na snímku Tomáš Berdych. MILAN KAMMERMAYER / MEDIAFAX | zdroj: tisková zpráva

Tenista Tomáš Berdych postoupil po šesti letech do semifinále turnaje série Masters v Madridu. V dnešním čtvrtfinále deklasoval šestý nasazený Čech na modré antuce 6:1, 6:2 Španěla Fernanda Verdaska.

O finále bude Berdych hrát s Argentincem Juanem Martínem del Potrem, který ve čtvrtfinále vyřadil také ve dvou setech Ukrajince Alexandra Dolgopolova. Šestadvacetiletý Berdych postoupil v Madridu naposledy do semifinále v roce 2006, poté co ve španělské metropoli porazil domácí hvězdu Rafaela Nadala. S ním mohl hrát i dnes, nicméně světovou dvojku ve čtvrtek nečekaně zdolal Verdasco. S ním předvedl Berdych podobně suverénní výkon jako o kolo dřív s Francouzem Gaëlem Monfilsem. Ani dnes nečelil brejkbolu a sám využil všechny čtyři příležitosti k zisku soupeřova podání. Ve dvou posledních zápasech v Madridu ztratil nejlepší český tenista jen pět gamů. Verdaska porazil Berdych počtvrté za sebou a celkově podesáté z 15 vzájemných zápasů. Méně příznivou bilanci má rodák z Valašského Meziříčí s Del Potrem, nad nímž zvítězil pouze v úvodním duelu a poté třikrát prohrál: naposledy letos v únoru v semifinále v Rotterdamu.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 26.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,140 25,260
USD 23,440 23,620
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma