Dnes je pátek 26. dubna 2024., Svátek má Oto
Počasí dnes 12°C Polojasno

Berdych obhajuje v Cincinnati loňské semifinále, Šafářová vypadla

Berdych obhajuje v Cincinnati loňské semifinále, Šafářová vypadla
Image: 0139793199, License: Rights managed, MASON, OH - AUGUST 14: Tomas Berdych of the Czech Republic serves against Yen-Hsun Lu of Taiwan during day four of the Western & Southern Open at Lindner Family Tennis Center on August 14, 2012 in Mason, Ohio. Nick Laham, Place: UNITED STATES, Model Release: No or not aplicable, Credit line: Profimedia.cz, AFP | zdroj: Profimedia

Tenista Tomáš Berdych vykročil úspěšně do turnaje Masters v Cincinnati, kde obhajuje loňské semifinále. Z pozice pátého nasazeného hráče měl v úvodním kole volný los a ve druhém kole vyřadil soupeře z Tchaj-wanu Yen-Hsun Lu 6:3, 6:4.

Berdychovi se před rokem na přípravném podniku před US Open dařilo a probojoval se až do semifinále. Po prvním setu ho však kvůli zraněnému rameni musel srbské hvězdě Novaku Djokovičovi vzdát. Lucie Šafářová v Cincinnati nenavázala na úspěšné tažení z minulého týdne turnajem v Montrealu, kde sahala po finále. Hned v prvním kole nestačila na Jaroslavu Švedovovou z Kazachstánu a po prohře 3:6 a 4:6 skončila. Na osmifinále se naopak může těšit domácí favoritka Serena Williamsová. Byť předvedla hrozivých 44 nevynucených chyb, dokázala si s Řekyní Eleni Daniiliduovou poradit a připsala si 18. vyhraný zápas za sebou. Během úspěšné série se stala královnou Wimbledonu, Stanfordu i olympijského turnaje v Londýně. "Čtyřiačtyřicet nevynucených chyb je ale šokující. A neprofesionální," zlobila se Williamsová, která letos vyhrála už pět turnajů a také dvě deblové trofeje se starší sestrou Venus. Společně ovládly Wimbledon a olympiádu, v obou případech ve finále porazily českou dvojici Andrea Hlaváčková, Lucie Hradecká.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 26.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,140 25,260
USD 23,400 23,580
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma