Dnes je pátek 26. dubna 2024., Svátek má Oto
Počasí dnes 12°C Polojasno

Argentinci vykřesali ve finále Davis Cupu ve čtyřhře naději

Argentinci vykřesali ve finále Davis Cupu ve čtyřhře naději
SHP04. MOSCÚ (RUSIA), 10/07/2010.- Los tenistas argentinos Eduardo Schwank (dcha) y Horacio Zeballos celebran un punto conseguido durante el partido de dobles de la Copa Davis disputado frente a Rusia en Moscú, Rusia, el 10 de julio de 2010. EFE/Maxim Shipenkov | zdroj: tisková zpráva

Argentinští tenisté zdramatizovali finále Davisova poháru se Španělskem, když díky vítězství ve čtyřhře snížil stav zápasu v Seville na 1:2. První šanci favorizovaného domácího týmu rozhodnout překazili David Nalbandian a Eduardo Schwank, kteří spolu nastoupili poprvé a zdolali Fernanda Verdaska s Felicianem Lópezem 6:4, 6:2, 6:3.

Pátý titul v soutěži a třetí za uplynulé čtyři roky může Španělům přinést hned úvodní nedělní souboj týmových jedniček. V něm nastoupí Rafael Nadal, který na antuce v Davis Cupu ještě nikdy neprohrál, proti Juanu Martinu Del Potrovi. Ten v pátek vzdoroval v pětisetové bitvě Davidu Ferrerovi, ale nakonec prohrál. První bod Španělům získal Nadal hladkou výhrou nad Juanem Mónakem. Argentina, která v sobotu vykřesala naději, stojí před velkou výzvou. Otočit skóre z 0:2 po prvním dnu se ve finále Davisova poháru nikomu nepodařilo za uplynulých 72 let. V roce 1939 to dokázali australští tenisté v duelu s USA. Ve čtyřhře nebyla španělským hráčům nic platná ani bouřlivá podpora publika v hale postavené na Olympijském stadionu v Seville. Argentinci proměnili v utkání pět brejkbolů, zatímco domácí pár ani jednu ze tří možností vzít soupeři podání nevyužil. Hned první mečbol proměnili hosté po hodině a 59 minutách hry.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 26.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,140 25,260
USD 23,400 23,580
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma